Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Márk napja van.
Ezeket a termékeket hívták vissza az elmúlt napokban
2021-01-26 17:03:02
Ezeket a termékeket hívták vissza az elmúlt napokban

Ezeket a termékeket hívták vissza az elmúlt napokban

Etilén-oxid szennyezettség miatt visszahívta a Knäckebröd Flerkorn nevű 250 grammos, többgabonás kétszersültet gyártója, a finn Lantmännen Cerealia, a magyarországi forgalmazója az IKEA. A cég közölte: a visszavételhez nem szükséges a vásárlást igazoló blokk vagy nyugta bemutatása. A közlemény szerint a felhasznált szezámmag etilén-oxid-szennyezettsége miatt kellett visszahívni a kétszersültet.

 

A termékvisszahívás kizárólag a 3067203 tételszámú és a 2021. 02. 13. minőségmegőrzési idejű termékekre vonatkozik.

 

Az IKEA az MTI-vel közölte: eddig nem kaptak arról értesítést, hogy vásárlóik bármiféle egészségi problémát észleltek volna, ugyanakkor elővigyázatosságból az IKEA azonnali hatállyal leállítja a termék árusítását, és visszahívja azt. Az IKEA az általa forgalmazott összes élelmiszert folyamatosan teszteli, hogy megfeleljen az élelmiszerekkel kapcsolatos szabályozásoknak és előírásoknak, illetve az IKEA által megfogalmazott minőségi követelményeknek.

 

A Bonduelle elővigyázatosságból visszahívja az általa készített üveges, 580 milliliteres kiszerelésben árusított céklát a forgalomból – olvasható a terméket forgalmazó Spar honlapján. A visszahívásra azért volt szükség, mert a készítmény üvegdarabokat tartalmazhat. Tetejükön G 9 337 kezdetű kód és 31/10/2022 lejárati idő olvasható – írták.

 

A vásárlókat arra kérik, hogy ne fogyasszák el a Bonduelle ecetes, szeletelt céklát, ha az ebből a gyártási tételből származik.

 

Idegen anyag lehetséges jelenléte miatt gyerekeknek szánt Milupa müzlit és zabkását hívott vissza a forgalmazó, a Müller üzletlánc – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

 

A üzletlánc honlapján megjelent tájékoztatás szerint a 400 grammos kiszerelésű Milupa gyümölcsös müzli gyerekeknek, a Milupa müzli gyerekeknek, a Milupa zabkása gyerekeknek almaszárdarabot tartalmazhat, amely fulladásveszélyt okozhat.

 

A Nébih közölte: a Müller a honlapján és az üzleteiben a vásárlók tájékoztatására felhívást helyezett ki. A hivatal kéri, hogy a visszahívásban érintett termékeket ne fogyasszák el, azok bármelyik Müller üzletbe visszavihetők, a termék árát blokk nélkül is visszatérítik.

 

A visszahívott termékeket a fogyasztók a Nébih és a Müller honlapján elérhető gyártási számok és minőségmegőrzési idők alapján azonosíthatják be – olvasható az agroinform.hu oldalán.

 

További híreink
Hagyományőrzés az iskolában
Bár az iskola elsősorban a tanulásról, a különféle tudományágak megismeréséről szól, ám mellette lehetőséget kell biztosítani a gyerekeknek a nemzeti tradíciók, szokáso...
2024-04-23 16:19:30, Hírek, Aktuális Bővebben
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Aktuális Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Azt mondják, sosem öregszik meg az, aki nem felejt el játszani. Természetesen más játékok kerülnek terítékre g...
Bővebben >>