Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Ezért érdemes kipróbálni a walking meetinget
2019-07-20 08:26:10
Ezért érdemes kipróbálni a walking meetinget

Ezért érdemes kipróbálni a walking meetinget

Ahogyan arra az angol nyelvű megfelelője is utal, a megbeszélések ezen innovatív formája szakít a hagyományos, tárgyalótermi módszerekkel. Helyette a résztvevők egy közös sétára indulnak, ezáltal pedig kötetlenebb módon beszélik át az aktualitásokat.

 

A visszajelzések azt mutatják, hogy ennek az újító szemléletnek abszolút van létjogosultsága a vállalati környezetben. Rövid bejegyzésünkben most mi is annak kapcsán mutatunk érveket, amiért érdemes kipróbálni a walking meetinget.

 

Pozitív visszajelzések

 

Egész pontosan 150 dolgozó részvételével végzett kutatást a Harvard Business Review a walking meeting kapcsán tapasztaltakról. A kapott eredmények abszolút pozitív képet mutatnak.

 

A résztvevőknél 8.5%-kal növekedett a dolgozói elégedettség, 5%-uk pedig teljes mértékben kreatív megoldásnak tartja a sétáló megbeszéléseket a mindennapi teendők megoldásának érdekében. A közös séták alatt nagyobb figyelem és összpontosítás volt megfigyelhető, ami jótékony hatást gyakorolt a produktivitásra is.

 

Persze első ránézésre ezek a számok talán nem árulkodnak nagy volumenű pozitív változásokról. Mindezt érdemes annak fényében vizsgálni, hogy mennyire alacsony energiabefektetés szükséges hozzájuk. Egy, az irodaépület melletti könnyed sétára bárhol van lehetőség.

 

Megnövekedett hatékonyság

 

A kutatás résztvevői elégedetten számoltak be a walking meetingek hatékonyságáról is. Amíg ugyanis egy hagyományos, tárgyalótermi megbeszélés gyakorta fulladhat unalomba, a sétáló megbeszélések ezzel szemben sokkal eredményesebbek.

 

A dolgozók ugyanis teljesen új impulzusokat gyűjtenek kimozdulva a megszokott környezetükből, ezáltal több kreatív energia szabadul fel náluk. Növekszik az aktivitás, az ötletek és konstruktív javaslatok száma.

 

Nem mellesleg séta közben sokkal derűsebb hangulat is uralkodik, ezért a walking meeting alkalmas lehet a különféle konfliktusok rendezésére is.

 

Jó tesz az egészségnek is

 

Az ülőmunka testre gyakorolt negatív hatásairól számos tanulmány beszámolt már. A 8 órás munkaidő alatt igenis fel kell néha állni, és meg kell mozgatni a végtagokat.

 

Egy sétáló megbeszélés ideális körülményeket kínál ahhoz, hogy a kellemest összekössük a hasznossal. Elvégre nem csak a munkával kapcsolatos fontos témák kibeszélését tudjuk hatékonyan megoldani, közben még a testünket is át tudjuk mozgatni kicsit.

 

Érdemes lehet tehát fontolóra venni és kipróbálni a walking meetinget. Pénzbe nem kerül, és mások példájából kiindulva könnyen lehet, hogy nálunk is pozitív változásokat indít majd el.

 

(x)

További híreink
Különleges koponyasebészeti eljárás csak Pécsen
Rendkívül bonyolult, oldalsó-koponyaalapi műtéteket végeznek a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ fül-orr-gégészei és idegsebészei.
2024-04-19 09:15:07, Hírek, Színes Bővebben
Lehetséges általános közérzet-javulás egy táplálékkiegészítőtől?
A tudományos hírek időről időre felkapnak egy-egy hatóanyagot vagy terméket, számos pozitívummal kecsegtetve bennünket, amennyiben rendszeres fogyasztóivá válunk. Ám soks...
2024-04-19 08:47:57, Hírek, Színes Bővebben
Halas tanösvény a pécsi Malomvölgyi parkerdőben
Halas tanösvénnyel gazdagodott Pécs egyik kedvelt kiránduló helye a Malomvölgyi parkerdő.
2024-04-18 21:05:31, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A gyermekes családok mind tudják, hogy gyerekkel elindulni egy nyaralásra nem leányálom. Egyrészt maga a szerv...
Bővebben >>