Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Márk napja van.
F1 - Vajon miért akar Alonso távozni a Ferraritól?
2014-09-23 18:04:36
F1 - Vajon miért akar Alonso távozni a Ferraritól?

F1 - Vajon miért akar Alonso távozni a Ferraritól?

 

Alonso 2010 óta a Ferrari pilótája, és a jelenlegi szerződése 2016-ig érvényes a Ferrarinál. Egyelőre úgy látszik, hogy ez az utolsó közös szezonjuk a Ferrarinál, mivel Alonso tényleg váltani szándékozik, és az olasz lap szerint a pilóta a menedzsmentjével közösen már mérlegeli a lehetőségeket. A Ferrari vélhetően nem küldené el Alonsót, már csak az érvényes szerződése miatt sem. A hírek szerint erről szó sem esett, de a versenyző a lap szerint eldöntötte, hogy menni akar.

 

 

Az olasz sajtó mellett a spanyol lapok is egyre inkább tényként kezelik, hogy Fernando Alonso a szezon után távozik a Ferraritól, amelynek vezetőségével akkor romlott meg a viszonya, amikor Stefano Domenicali távozott a csapat éléről – közölte a Nemzeti Sport. 


„Öt hónap alatt rengeteg változás történt a Ferrarinál, már minden más” – idézték a spanyol lapok egy Alonso közeli forrásra hagyatkozva, s kiemelik a pilóta nyilatkozatát, amelyet az olasz újságíróknak adott: „Pár héten belül közölnöm kell valamit, ami sokaknak nem fog tetszeni.”



Alonso döntésének két oka lehet: egyrészt csalódott, hogy hiába őt tartják a legjobb versenyzőnek évek óta, a megérkezése óta egyetlen egy címet sem tudott szerezni a Ferrarival, noha ehhez 2010-ben és 2012-ben is rendkívül közel került. A másik indok pedig, hogy a Ferrari nem hallgatott rá, amikor a különböző stratégiai döntésekről volt szó a csapatot illetően – elemezte a távozás okait a f1-live.hu.

 

A McLaren egy biztos alternatívát jelenthet Alonso számára 2015-ös évadra, ráadásul a korábbi hírek alapján a McLaren 30 millió eurót fizetne a Ferrarinak a szerződés felbontásáért. A szerződés elméletileg egy kilépési záradékot tartalmaz, amely szerint Alonso távozhat. A záradéknak valószínűleg a Ferrari eddigi eredményeihez és helyezéseihez lehet köze, viszont ingyen vélhetően biztosan nem távozhatna Maranellóból a versenyző, bárhol is zárja az évet a márka.

 

 

Alonso úgy nézz ki, hogy az utolsó pillanatokig kivár, mivel a Ferrari feltétlen meg akarja tartani őt, és értelemszerűen a mögötte álló Santander bankot is, amely egy igazán komoly pénzügyi hátteret jelenthet, bármelyik csapathoz is szerződik a spanyol pilóta. 


Fernando számára a Mercedes és a Red Bull is szóba jöhetne, viszont a német gyártónál csak akkor kerülhet számításba, ha Lewis Hamilton nem lesz bajnok és távozik, akinek viszont csak a jövő évig van szerződése a csapattal. A Red Bull egyenesen kizárta, hogy leszerződtesse a kétszeres spanyol bajnokot, de abban az esetben, ha Sebastian Vettel is távozni akar és megállapodik a Ferrarival, akkor esélyes lehet Alonso számára a Red Bull istállója is.


Mezei

 

Forrás: f1-live.hu

Képek: edition.cnn.com, libertaddigital.com, forma1-live.hu, theguardian.com, bertholdbouman.wordpress.com, skysports.com

Utoljára frissítve: 2014-09-23 17:54:49

További híreink
Mindenki álma és rémálma egyszerre: az első randi!
Az talán ma már nem is kérdés, hogy a kapcsolatok java része az internetes portálokon kezdődik. Akár a közösségi oldalakat, akár a társkereső portálokat nézzük, mindegy...
2024-04-18 12:07:52, Hírek, Sport Bővebben
Hogyan érdemes a vakolt falat festeni?
Mind kül-, mind pedig beltéren változatlan népszerűségnek örvend a vakolás, amely egy kifejezetten nagy múltra visszatekintő építési művelet. A kültéri vakolat nem csupán...
2024-04-16 09:42:07, Hírek, Sport Bővebben
Ne felejts el játszani!
Azt mondják, sosem öregszik meg az, aki nem felejt el játszani. Természetesen más játékok kerülnek terítékre gyermek-, illetve felnőttkorban, de a lényeg az, hogy mindket...
2024-04-09 17:58:00, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bár az iskola elsősorban a tanulásról, a különféle tudományágak megismeréséről szól, ám mellette lehetőséget...
Bővebben >>