Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Magdolna napja van.
Fábry Sándor szerint Gyurcsány besúgó volt Pécsett
2022-05-09 19:31:28
Fábry Sándor szerint Gyurcsány besúgó volt Pécsett

Fábry Sándor szerint Gyurcsány besúgó volt Pécsett

 

Rónai Egonnak adott interjút Fábry Sándor. A humorista elsősorban azért fogadta el a meghívást, hogy promózza május 9–11-én bemutatásra kerülő Revüjét, de nem csak erről esett szó. A Fábry (korábbi Fábry Show) nemrég ünnepelte a kétszázadik, jubileumi adást. Ezzel összefüggésben elárulta, hogy a korábban az RTL-en futó műsor a tizedik jubileumra a csatornától egy világ körüli utat kapott, a mostani, 200. születésnapra egy köszönőlevéllel lepte meg az MTVA.

 

Fábry Sándor kiemelte, hogy bizonyos szempontoknak, elvárásoknak meg kell felelnie a műsornak, de szerinte ez nem baj, hiszen akik pénzt adnak rá, elvárhatják.

 

Egy ilyen érdekes félelem lengi körül a miniszterelnök úrral kapcsolatos megnyilatkozásokat, nem baj, hogy az egyáltalán nem bántó, sőt humoros, sőt tulajdonképpen profi, ezeket általában igyekeznek velünk elkerülni – mondja.

 

A műsorvezető ma már politikailag kevésbé aktív, mint a Gyurcsány-éra alatt volt, más dolga van, és egyébként is úgy érzi, hogy életünket túlságosan átszövi a politika. Szerinte inkább a művészetekkel kéne foglalkozni, és csak Bartók rádiót hallgatni.

 

Politikailag mindent 56-hoz képest véleményez, így Gyurcsány Ferencet is, aki ugyan akkor még nem élt, de későbbi állásfoglalása 56-ellenes.

 

Szerinte Gyurcsány, a „függetlenített KISZ-titkár” besúgó volt Pécsett, a KISZ annyira lekötötte, hogy az iskolába sem járt be és besúgóként tevékenykedett – közölte Fábry. Minderre ugyan nincs bizonyíték, de Fábry szerint Pécsett mindenki ezt beszélte.

 

A rendszerváltozáskor több esélyt látott a Fideszben és Orbánban, mint a többiekben. Utoljára öt éve beszélt politikáról, akkor azt mondta, nem ilyen lovat akart.

 

A beszélgetésből kiderül még, hogy hiányzik neki a filmkészítés, de olyat itthon úgysem tudna összehozni, mint a netflixes Peaky Blinders sorozat, amit óriásinak tart. Bár témái épp lennének, például Szabó Dezső Elsodort faluja.

 

Régi filmesekről is beszél, Bacsó Péterről, Kovács Andrásról, akik politikai hátszéllel érkeztek az iparba.

 

Új darabja, az Etűdök rókafűrészre, ami miatt elfogadta a Húzós meghívását, a drMáriással készült közös könyvéből íródott színpadra. Első bemutatója az Akváriumban lesz május 9-én, majd 10–11-én szintén játsszák. A műfaja egyszerre zenés, táncos, prózai, szerepel benne többek között Váczi Eszter, Nagy Kriszta Tereskova, Szőke András és Pintér Béla társulatának színészei is. Dadaistaszerű színház, amiben nincs konfliktus, nem halad a cselekmény, az üzenet a háborúról és a békéről szól.

 

(forrás: hvg.hu)

 

További híreink
A diákhitel állampapírba fektetve még hozhat is a konyhára!
Általában úgy gondolunk a diákhitelre, mint egy kölcsönre, amit a diákok azért vesznek fel, hogy nyugodtan koncentrálhassanak a tanulásra, és közben ne kelljen folyamatos...
2023-05-23 18:15:32, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Az uniós ügyészek szervezete alelnökükké választották Polt Pétert
Ezzel lényegében legitimálták az Orbán-rendszer elmúlt 12 évében történt visszaéléseket - értelmezhetnénk így is a döntést.
2023-05-14 10:26:56, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Pintér Sándor vizsgálatot indított a Gálvölgyi-ügy miatt
Vizsgálatot rendelt el a mentőszolgálatnál Pintér Sándor belügyminiszter, miután Gálvölgyi János szerdai rosszulléte után a mentők késve érkeztek ki a színészhez – írta a...
2023-05-14 10:26:52, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A magyarországi munkaerőhiány egyik leghatékonyabb megoldása az, ha külföldi munkavállalókat alkalmazunk. Ezen...
Bővebben >>