Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma György napja van.
Fagyhalál - családok vészhelyzetben
2016-01-03 15:31:07
Fagyhalál - családok vészhelyzetben

Fagyhalál - családok vészhelyzetben

Kovács Attiláné Farkas Erika Süttőből írta, hogy szombatra virradóra kidobott rongyokkal, lomtalanításból hazavitt négy ajtókerettel próbált befűteni, de négy darab székét is szét kellett vágnia, nehogy megfagyjon 13 napos unokája.

 

A csecsemőn kívül vele egy háztartásban él 8 és 14 éves lánya, továbbá egyéves, kétéves és négyéves unokája. Menye negyedik gyermekével áldott állapotban van. Ünnepek előtt segítséget kért ugyan a polgármesteri hivataltól, de elutasították. 2013-ban is csak a katasztrófavédelem közbenjárására kaptak tüzelőt, és engedélyezték nekik, hogy összeszedhessék az árvízben Dunáról kisodort fákat.

 

A közös háztartásban öt felnőtt és hat gyermek él, jövedelemmel csak az asszony két fia rendelkezik. A háztartásban élők összjövedelme 269.300 Forint, tehát fejenként 24.518 Ft.

 

A Magyar Szociális Fórum az újév első napján arról számolt be, hogy az óév végéig negyvenen szenvedtek fagyhalált, közülük tizennyolcan fűtetlen lakásukban hűltek ki. Megírta, hogy sok embernek döntenie kell, eszik-e vagy fűt-e, mert szerény jövedelméből nem futja mindkettőre.

 

Az MSZF vasárnap üzenetben kérte Czermann János süttői polgármestertől, hogy sürgősen intézkedjen a vészhelyzetbe került népes család tüzelővel történő ellátásáról.

 

 A süttői családdal kapcsolatban az MSZF elérhetőségén /06-30-592-7371/ érdeklődhetnek a segíteni vágyók.

 

További híreink
Neked milyen álmaid irodája?
Rengeteg olyan munkakör van, amelyet különböző méretű irodahelyiségekben kell végezni. Rutintalan irodista azt hihetné, hogy teljesen mindegy minden, a lényeg, hogy leg...
2024-04-17 10:50:40, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A rövid válasz: igen! Nemcsak, hogy bátran kombinálhatod ezt a két szuper összetevőt, de bátorítunk is rá, ugy...
Bővebben >>