Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Emma napja van.
Fájhat a foga: Júliustól tilos használni amalgámtömést
2018-07-11 11:00:36
Fájhat a foga: Júliustól tilos használni amalgámtömést

Fájhat a foga: Júliustól tilos használni amalgámtömést

Nem biztonsági kockázat miatt történik a szigorítás – bár a 15 évesnél fiatalabbakra és a terhesekre vonatkozó tiltás is van –, hanem, mert az amalgámban található higanyt akarja megfogni az EU, hogy a veszélyes anyag ne tudjon bekerülni a környezetbe – írja a Népszava.

 

Ahhoz hogy  a fogászati rendelőkből ne kerüljön ki az amalgám, át kell alakítani a fogászati székeket, fel kell őket szerelni úgynevezett amalgámszűrővel, ami megakadályozza, hogy egy foghúzásnál vagy töméscserénél az apró amalgámszemcsék az öblítővízzel együtt a csatornahálózatba jussanak. A legújabb székek már tudják ezt alapból, a régiek átalakítása viszont nagyjából egymillió forintba kerül.

 

„A baj az, hogy sok rendelőben nem olyan a gép, illetve a vízhálózat, amelyhez föl lehet szerelni a fúrásnál, csiszolásnál keletkező amalgámrészecske szűrőt” – nyilatkozta egy fogorvos a Népszavának.

 

A Fogorvosi Kamara becslése szerint nagyjából 7 milliárd forintos állami támogatásra lenne szüksége a szakmának ahhoz, hogy le tudják cserélni a gépparkot, a közegészségügyi fogorvosok önerőből nem tudnak ilyen fejlesztéseket végrehajtani.

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Családi nyaralás Ausztria legnagyobb UNESCO parkjában
A gyermekes családok mind tudják, hogy gyerekkel elindulni egy nyaralásra nem leányálom. Egyrészt maga a szervezés és csomagolás is már egy kész tortúra, különösen, ha ki...
2024-04-15 15:34:58, Hírek, Aktuális Bővebben
A gyerekek igazán tudnak örülni az ajándékoknak
Sok családban megszokott dolog, hogy az olyan ünnepeken, mint a karácsony, csak a gyerekek kapnak nagy ajándékokat, a felnőttek egymás között csak jelképes figyelmességek...
2024-04-09 19:37:46, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csap...
Bővebben >>