Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma József napja van.
Fekete-Győrt leszavazta a pártja, Orosz Anna ügyvezetőként viszi tovább a Momentumot
2021-10-11 15:25:35
Fekete-Győrt leszavazta a pártja, Orosz Anna ügyvezetőként viszi tovább a Momentumot

Fekete-Győrt leszavazta a pártja, Orosz Anna ügyvezetőként viszi tovább a Momentumot

Miután a miniszterelnöki-jelölti előválasztás első fordulójában utolsó helyen végzett, a Momentum elnöke maga kezdeményezte, hogy a párttagságot képviselő küldöttség döntse el, vele szeretnének-e belevágni a választási kampányba, vagy valaki mással. A küldöttgyűlés megvonta a bizalmat Fekete-Győr Andrástól, aki lemondott az elnöki tisztségről.

 

A tisztújítás időpontja egyelőre nem ismert, de a momentumos Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes a Facebookon elárulta, hogy Orosz Anna, a párt elnökségi tagja, Újbuda alpolgármestere ügyvezetőként veszi át a Momentum irányítását. Mint fogalmazott „a párt vezetését ügyvezetőként Orosz Anna alelnökünk veszi át. Anna szintén nagyon régen tagja a Momentumnak, többszörös elnökségi tag, közel volt az elmúlt időszak eseményeihez, és személyes kvalitásai is predesztinálják őt a párt vezetésére. Akik követték a kampányt, tudják, hogy mennyire nagyra tartom Anna politikai teljesítményét és személyiségét is. A vezetésével a Momentum kiválóan meg fogja oldani az előttünk álló nehéz feladatokat.”

 

Kerpel-Fronius szerint az idei miniszterelnöki kampány a várakozásokhoz képest mind minőségében, mind eredményében kudarc volt. „Ahogy ez a világ jobb részein lenni szokott, András bizalmi szavazást kért maga ellen: fölkínálta annak lehetőségét, hogy az eredmények fényében úgy gondolja-e a párt legfőbb stratégiai döntéshozó szerve, a Küldöttgyűlés, hogy vele képzeli el a jövőt. A Küldöttgyűlés hosszas vitát követően arra a döntésre jutott, hogy András lemondását elfogadja.”

 

További híreink
Dobrev Klára szerint nem Magyar Péter kell Magyarországnak
Varga Judit lemondott igazságügyi miniszter volt férje még a Demokratikus Koalíció vezetését is megrengette, miután többtízezres tömeget tudott összehívni március 15-én B...
2024-03-17 11:52:01, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Tarlós a honvédelmi miniszter feleségét szeretné főpolgármesternek
A volt főpolgármester szerint Vitézy Dávid semmihez sem ért a közlekedésen kívül, Szentkirályi Alexandra – akit valamikor ő talált ki – viszont ismeri az önkormányzati ...
2024-03-17 11:51:59, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Míg Orbánnak alig van pénze, az apja uradalma egyre csak hízik
Az Orbán család már hosszú évek óta építgeti, szépítgeti a hatvanpusztai luxusmajorságot, József nádor egykori birtokát.
2024-03-17 11:51:57, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A szép haj nemcsak adottság kérdése, hanem a megfelelő hajápolásé és módszereké is. Annak az alapja ugyanis, h...
Bővebben >>