Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Auguszta napja van.
Fél év alatt 16 millióval gyarapodott az MSZP-s Kunhalmi Ágnes vagyona
2022-06-05 20:38:09
Fél év alatt 16 millióval gyarapodott az MSZP-s Kunhalmi Ágnes vagyona

Fél év alatt 16 millióval gyarapodott az MSZP-s Kunhalmi Ágnes vagyona

Fél év alatt nagyot fordult a világ az MSZP-társelnök Kunhalmi Ágnessel. Az ellenzéki képviselő friss, cikluskezdő vagyonnyilatkozatában a fél évvel ezelőtti állapothoz képest az nem változott, hogy továbbra is egy 57 négyzetméteres társasházi lakása – ennek felerészben tulajdonosa – és egy Opel Astrája van, viszont fél év alatt a kétmilliós (adóstárssal közös) tartozása eltűnt, és megtakarításait mintegy 16 millió forinttal tudta növelni.

 

A 2021-es év végi állapotot rögzítő előző vagyonnyilatkozatában Kunhalmi mindössze 644 ezres takarékbetét-megtakarítást tüntetett fel. A mostani, június 1-i állapotot tükröző nyilatkozatában ez az összeg már egymillió forint fölé nőtt, ráadásul megtakarításai kiegészültek az alábbi tételekkel:

 

-Számlakövetelés forintban: 12 427 521 Ft

 

-Számlakövetelés devizában, forintra átszámítva: 3 056 493 Ft

 

-OTP befektetési jegy 1: 329 393 Ft

 

-OTP befektetési jegy 2: 79 216 Ft

 

A fenti vagyongyarapodásra a politikus előző ciklusbeli képviselői fizetése önmagában nem ad magyarázatot, így megpróbáljuk megtudni Kunhalmitól, hogy miből tudott ennyit félretenni – amint kiderítjük, cikkünket frissítjük.

 

A hvg.hu elérte Kunhalmi Ágnest, aki magyarázattal szolgált a vagyongyarapodására, mert mint mondta, nem az történt, hogy fél év alatt félre tudott tenni 16 milliót. A politikus előrebocsátotta, hogy eddig is volt néhány milliós megtakarítása, de emlékeztetett, hogy a vagyonnyilatkozat számlakövetelés rubrikájában csak a képviselői tiszteletdíj hathavi összegét meghaladó összeget kell feltüntetni, a legutóbbi alkalommal pedig az még nem érte el ezt az értékhatárt.

 

Hozzátette: emellett kapott családtagjaitól is kölcsön, ez is megmutatkozik a számlakövetelések sor növekedésén. Végük megjegyezte: ez a családi kölcsön és a saját megtakarításai azt a célt szolgálják, hogy szándékai szerint a jelenleg csak felerészben az ő tulajdonában lévő társasházi lakásban nagyobb tulajdonrészt szerezhessen.

További híreink
Közös EP- és fővárosi listát állít az MSZP, DK és Párbeszéd
Baloldali, szociáldemokrata, zöld választ adna a DK, az MSZP és a Párbeszéd a jelenlegi belpolitikai krízisre. Közös európai parlamenti- és fővárosi listát állít a három ...
2024-03-28 21:01:27, Hírek, Aktuális2 Bővebben
A dezertőr, mint politikai playboy – kommentálta Magyar Péter felbukkanását a PHSZ
Magyar Péter bejelentése csalódás. Remény helyett további reménytelenséget, válaszok helyett további kérdéseket vett fel - állítja az immár politikai párttá szerveződött ...
2024-03-26 18:23:19, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Dobrev Klára szerint nem Magyar Péter kell Magyarországnak
Varga Judit lemondott igazságügyi miniszter volt férje még a Demokratikus Koalíció vezetését is megrengette, miután többtízezres tömeget tudott összehívni március 15-én B...
2024-03-17 11:52:01, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren n...
Bővebben >>