Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Auguszta napja van.
Felgyújtotta magát egy kurd férfi az ENSZ genfi székháza előtt
2019-10-25 14:21:23
Felgyújtotta magát egy kurd férfi az ENSZ genfi székháza előtt

Felgyújtotta magát egy kurd férfi az ENSZ genfi székháza előtt

A német illetőségű férfi röviddel nyolc óra előtt benzinnel lelocsolta és felgyújtotta magát, majd megpróbált behatolni az épületbe, amelyben már megkezdődött a hivatali idő. A mentők gyorsan a helyszínre értek, és megmentették a férfi életét - mondta el a genfi rendőrség egyik szóvivője, aki bizakodását fejezte ki a férfi felgyógyulásával kapcsolatban, és együttérzését tolmácsolta a családjának és a szeretetteinek.

 

"Tekintettel az állapotára nem lehetett őt megkérdezni, hogy miért tette, de azt gondoljuk, hogy a politikai helyzet miatt" - tette hozzá a rendőrség másik szóvivője, Silvain Guillaume-Gentil.

 

A török hadsereg október 9-én támadást indított a szíriai kurdok ellen Északkelet-Szíriában, hogy - kihasználva az ott állomásozó amerikai alakulatok kivonását - "biztonsági övezetet" alakítson ki a határ mentén, és kiűzze onnan a kurd vezetésű Szíriai Demokratikus Erők (SDF) fegyvereseit.

 

Október 17-én amerikai-török megállapodást kötöttek egy 120 órás tűzszünetről, amely alatt a kurd milíciáknak ki kellett vonulnia a térségből. A tűzszünet keddi lejárta előtt Vlagyimir Putyin orosz és Recep Tayyip Erdogan török elnök Szocsiban újabb, 150 órás tűzszünetet hirdetett, megerősítve ugyanakkor, hogy az SF gerincét adó Népvédelmi Egységek (YPG) elnevezésű kurd milíciának ki kell vonulnia a török határ melletti 30 kilométeres sávból - beleértve Tel Rifaat és Manbídzs városát is.

 

A török hadműveleti térségen kívül Északkelet-Szíriába szerda déltől bevonultak az orosz katonai rendőrség és a szíriai hadsereg alakulatai, hogy az orosz-török a memorandum értelmében "segítsék" a kurdok kivonulását.

További híreink
Közös EP- és fővárosi listát állít az MSZP, DK és Párbeszéd
Baloldali, szociáldemokrata, zöld választ adna a DK, az MSZP és a Párbeszéd a jelenlegi belpolitikai krízisre. Közös európai parlamenti- és fővárosi listát állít a három ...
2024-03-28 21:01:27, Hírek, Aktuális2 Bővebben
A dezertőr, mint politikai playboy – kommentálta Magyar Péter felbukkanását a PHSZ
Magyar Péter bejelentése csalódás. Remény helyett további reménytelenséget, válaszok helyett további kérdéseket vett fel - állítja az immár politikai párttá szerveződött ...
2024-03-26 18:23:19, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Dobrev Klára szerint nem Magyar Péter kell Magyarországnak
Varga Judit lemondott igazságügyi miniszter volt férje még a Demokratikus Koalíció vezetését is megrengette, miután többtízezres tömeget tudott összehívni március 15-én B...
2024-03-17 11:52:01, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A volt főpolgármester szerint Vitézy Dávid semmihez sem ért a közlekedésen kívül, Szentkirályi Alexandra – a...
Bővebben >>