Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Emma napja van.
Feljelentették a kormányt október 23-a miatt
2016-10-27 15:30:20
Feljelentették a kormányt október 23-a miatt

Feljelentették a kormányt október 23-a miatt

A Kormányzati Tájékoztatási Központ szerint az ünnep méltósága érdekében kellett szétválasztani a nézőket.

 

„Olyan híreink is vannak, hogy az embereket a metróból kijőve magánbiztonsági cégekkel, őrző-védő cégekkel motoztatják meg, személyi motozást folytatnak, ami egyébként jogellenes és alkotmányellenes” – nyilatkozta az Országgyűlés Emberi Jogi Bizottságának elnöke.

 

Balog Zoltán szerint alkotmányellenes, ha állami ünnepségen egy magáncég emberei vizsgálják át az érkezőket. Legalábbis 2008-ban még így gondolta, és elfogadhatatlannak találta ezt a Fidesz több politikusa is. Ennek ellenére úgy döntöttek október 23-án egy magáncég, a Valton emberei védjék a rendezvényt.

 

A Valtonosok viszont nem indokolták meg, miért zárnak ki embereket az állami ünnepségről. Juhász Péternek október 23-án először azt mondták azért nem mehet be, mert sípolt, később a biztonsági őr elismerte: fogalma sincs arról, hogy sípolt-e Juhász, de beengedni akkor se fogja. Juhászék végül rendőrt hívtak, aki egy rövid rádióbeszélgetés után annyit mondott: Ha a magáncég emberei kitiltanak valakit, annak a rendőrség se fog segíteni.

 

A TASZ szakértő jogásza szerint, ha valakit indokolatlanul kizártak annak alapvető jogait sértették meg. Az pedig, hogy lóg egy síp a nyakában nem elég ok arra, hogy az adófizetők pénzéből rendezett állami ünnepségről kizárják. A jogász szerint a jogsértésekért a rendőrség is felelős.

 

„A rendőrség, amikor azt mondta, hogy ő nem felelős a beengedésért, és nem tudja orvosolni mondjuk a Juhász Péter sérelmét, és mossa a kezeit, akkor ő itt jogot sértett, és ezért jogi felelőssége van” – mondta Hegyi Szabolcs, a TASZ programvezetője.

 

Juhász Péter a történtek miatt feljelentést tett a Miniszterelnökséggel szemben.

 

(hirtv.hu; kép: Breyer Gábor)

További híreink
Neked milyen álmaid irodája?
Rengeteg olyan munkakör van, amelyet különböző méretű irodahelyiségekben kell végezni. Rutintalan irodista azt hihetné, hogy teljesen mindegy minden, a lényeg, hogy leg...
2024-04-17 10:50:40, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Sokan gondolkodnak el azon 35-40 évesen, vajon jól választottak-e szakmát. Az életközépi válság olykor arra sa...
Bővebben >>