Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Emma napja van.
Feljelentik a PestiSrácok nevű zugmédiát a mozgássérültek megtámadása miatt
2019-08-08 12:02:36
Feljelentik a PestiSrácok nevű zugmédiát a mozgássérültek megtámadása miatt

Feljelentik a PestiSrácok nevű zugmédiát a mozgássérültek megtámadása miatt

Imádkozunk értük. Hogy el is marasztalják.

 

Pedig a színvonaltalan propagandafirkálmány elkövetőjének, egy bizonyos Vésey Kovács Lászlónak ((képünkön Hetero Fehér Férfi felirattal, ami amúgy hasznos, mert e nélkül nem vennénk észre rajta egyik jelzőt sem) elég lett volna aznap a tükörbe nézni, ha ellenszenves és esztétikailag és mentálisan  hátrányos célpontot akart volna keresni ahelyett, hogy arról írt: ugyanúgy nem nézeget szívesen melegeket a plakátokon, mint tolószékeseket.

 

Amúgy az elesettek, hátrányos helyzetűek, mozgásukban sérültek lenéző gyűlölete nem újkeletű a radikális jobboldali értelmiségi körökben.

 

A Magyar Hírlap jelenlegi főszerkesztője vagy bő tíz éve még egy közéletinek álcázott s erősen jobbra tolt hetilap vezetőjeként jelezte egy, a mozgássérült sportolókról szóló cikk túlzott empátiája kapcsán, hogy nem kéne a mondandójukat olyan nagyon hűen tolmácsolni, mert „ezek állandóan csak sírnak”.  Bár Petán Péter mindezt tudta fokozni annak kinyilvánításával egy kora reggeli szerkesztőségi értekezleten, hogy a reklámokért felelős marketingeseket inkább látná a Dunában, mint sem meghajoljon előttük, de hát a piacról él a lap, ugye – de ezt persze ne „úgy” értsék a kollégák, tette hozzá gyorsan, amint felfogta önkéntelenül kiszaladt óhaját.

 

De vissza a PS-projekthez: ha már a külsőségekre irányítja a figyelmet, megjegyeznénk, hogy Véseyt jóval hátrányosabb alkattal verte meg a rosszsorsa, mint az általa betámadott célcsoportokat.

 

Ő az a cérnaszájú, izzadékony, kövér típus, aki indokolatlanul harsány homofóbiájával és agresszív kismalac mentalitásával, a háta mögött érzett erős hatalmi karó hamis biztonságával érzi úgy, hogy most jött el az ő ideje és végre bosszút állhat kamaszkora minden frusztrációjáért, amiért sem a csajok, sem a srácok nem igazán tudtak elképzelni vele egy mámorosan túlfűtött együttlétet.

 

Mivel a kormánysakál média a cikket egy alapos szerkesztőségi bocsánatkéréssel egyetemben nem szedte le az oldaláról, mindössze az elkövető flegma maszatolását közölték, miszerint VKL elnézést kér mindenkitől, akik úgy érzik, hogy megbántotta őket a tolószékesekkel kapcsolatos, óvatlan fogalmazásmóddal az „Elég az érzékenyítésből, hagyjátok élni az embereket!” című cikkében, a Mozgáskorlátozottak Egyesületének Országos Szövetsége úgy döntött, hogy bírósághoz fordul a történtek miatt.

 

Közleményükben elfogadhatatlannak és felháborítónak tartják, hogy ma Magyarországon következmények nélkül lehet az emberi méltóságot súlyosan sértő, gyűlöletkeltő kijelentésekkel alázni a születésüknél fogva, illetve betegség vagy baleset következtében mozgáskorlátozottá vált embereket.

 

Ne legyenek illúzióink – még ha bíróságig is jut az eset, bármily szankciót röhögve kifizet az elkövető média s teszi mindezt a mi pénzünkből. De ennyi minimum jár, hogy a nevüket megjegyezzük, ha esetleg néhány év múlva mindezt már inkább letagadnák sőt, szokásuk szerint el is hazudnák.   

 

(forrás: szabadhir.hu)

 

 

További híreink
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Vitézy Dávid szerint öt éven belül megépülhet a vidámpark Budapesten
Az önkormányzati választáson főpolgármesterként induló Vitézy Dávid a BKK-rendészet megerősítése után új szórakoztató központot ígér a budapestieknek – és még közpénz s...
2024-04-18 17:49:40, Hírek, Aktuális2 Bővebben
A világ legnagyobb IT vállalata tarol a használt laptopok piacán is
A használt laptopok piacán számos márkával találkozhatunk, de főleg a legnagyobbak jól bejáratott sorozatai tűnnek fel. Nem véletlen, ugyanis ezek már bizonyítottak, tart...
2024-04-12 14:15:10, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csap...
Bővebben >>