Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Márk napja van.
Feljelentik Matolcsyt a várbeli luxusborozó ügyében
2016-03-03 20:30:16
Feljelentik Matolcsyt a várbeli luxusborozó ügyében

Feljelentik Matolcsyt a várbeli luxusborozó ügyében

A párt szerint a kormányváltás után az elszámoltatás nem maradhat el: külön eljárásban kell vizsgálni a jegybanki luxusköltekezések ügyét.

 

A Magyar Nemzeti Bank által alapított Pallas Athéné Domus Animae Alapítvány Úri utcai ingatlanában borozó, bormúzeum és étterem is lesz, a Lónyay–Hatvany villában pedig még egy étterem, és egy művészeti galéria nyílik; díszvilágításért az ELIOS Zrt. felel – írja a Magyar Narancs internetes portálja.

 

Az Együtt szerint felháborító, hogy a Magyar Nemzeti Bank eredményéből, tehát közpénzből nyit kocsmát és éttermet Matolcsy György jegybankja, amit ráadásul Orbán Ráhel férjének érdekeltsége világít ki. Ilyeneket félázsiai diktatúrákban, esetleg keleti királyságokban szokás csinálni, nem az Európai Unió kellős közepén.

 

Az Együtt hűtlen kezelés gyanúja miatt feljelentést tesz az ügyben. Követelik, hogy haladéktalanul hozzák nyilvánosságra a Matolcsy-alapítványok költéseit, mégpedig a megalapításuktól napjainkig: nyilvánvalóan további disznóságokra derül majd fény.

 

A kormányváltás után pedig az elszámoltatás nem maradhat el: külön eljárásban készek vizsgálni a jegybanki luxusköltekezések ügyét. Az elszámoltatás pártatlan és igazságos lesz, de Matolcsyéknak felelniük kell majd azért, amit tettek – áll Pápa Levente, a párt alelnöke által megfogalmazott közleményében.

További híreink
Hagyományőrzés az iskolában
Bár az iskola elsősorban a tanulásról, a különféle tudományágak megismeréséről szól, ám mellette lehetőséget kell biztosítani a gyerekeknek a nemzeti tradíciók, szokáso...
2024-04-23 16:19:30, Hírek, Aktuális Bővebben
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Aktuális Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ismét gazdag programkínálatot ígér az ünnepre és előtte a nagyhétre a zengővárkonyi Míves Tojás Múzeum, megren...
Bővebben >>