Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Béla napja van.
Felmérhetetlen veszélyek a Paksra tervezett reaktorok körül
2017-03-04 12:00:49
Felmérhetetlen veszélyek a Paksra tervezett reaktorok körül

Felmérhetetlen veszélyek a Paksra tervezett reaktorok körül

Ungár Péter az LMP országos elnökségének tagja arra figyelmeztet közleményében, hogy a paksi bővítésre szánt VVR 1200-as típusú reaktorokkal már most komoly műszaki problémák adódnak. A legkorszerűbbnek és a legbiztonságosabbnak ígért VVR-1200-as reaktorcsaládot a Roszatom gyártja, amely típust tender és valódi referenciák nélkül rendelte meg az Orbán-kormány Paks bővítésére.

 

„Azok a beruházások, amelyeket a Paks II. referenciaprojektjeinek szántak, ezzel a reaktorcsaláddal mind műszaki nehézségekkel küzdenek. A szentpétervári Leningrád atomerőműben az építési naplók és a bizonyítványok meghamisítása, a technológiai előírások megszegése, az előírtnál rosszabb minőségű anyagok használata miatt jelenleg az orosz hatóságok vizsgálódnak.

 

A belorussziai Ostrovecben megsérült a reaktortartály. A finn Fennovoima projektben a tervezési és kivitelezési hiányosságok, az elégtelen adatszolgáltatás és a nukleáris hatóság sorozatos kifogásai miatt leállították az engedélyezési eljárást” - összegzi Ungár Péter a komoly aggodalomra okot adó eseményeket.

 

A zöldpárt szerint óriási felelőtlenség és hiba volt az ország történetének legdrágább beruházását egy átlátható nemzetközi tender helyett az Orbán és Putyin közötti titkos alkura alapozni.

 

Eddig is csupán az érintett politikusok ígéretei garantálták, hogy a Roszatom kísérleti reaktortípusa a legjobb választás lesz Magyarországnak, ám ezt egyre több tény cáfolja.

 

Kertész Z István

Utoljára frissítve: 2017-03-04 16:05:00

További híreink
Nehogy tragikus hős legyen
Míg a kérdésén gondolkodtam, „Hogy bírod lelkileg ezt a sok valóságot a fejedben?”, ő már válaszolt is: „Ha engem kérdezel, én fáradt vagyok a félelemtől” – Bruck András ...
2024-04-21 10:22:54, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Állami revizorok ellenőrzik titokban a betegeket a kórházakban
Az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók munkáját és kórházi jelenlétét mostantól váratlanul ellenőrizhetik, a hét akármelyik napján, minden napszakban. Az Országos Kór...
2024-04-21 10:22:52, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A technológia folyamatosan fejlődik, pláne a digitális és pénzügyi világban. Ezzel valószínűleg nem mondtunk ú...
Bővebben >>