Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Márk napja van.
Félmilliárdért taxiznak az MTVA munkatársai a katásnak megtartott személyszállítókkal
2023-02-03 10:24:03
Félmilliárdért taxiznak az MTVA munkatársai a katásnak megtartott személyszállítókkal

Félmilliárdért taxiznak az MTVA munkatársai a katásnak megtartott személyszállítókkal

 

A fizetett tapsolók után most taxira költ a közpénzből működő Médiaszolgáltatás- támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA). A nettó 490 milliós tendert még tavaly írta ki a közmédia, ennek eredményt tették most közzé a Közbeszerzési Értesítőben – írja a media1.hu.

 

A nyertes a Főtaxi lett, mely az eljárás kezdeti szakaszában kifogással élt, mivel úgy ítélte meg, hogy a kiírás nem teremt lehetőséget igazi versenyre, ezért jogsértő. A Közbeszerzési Döntőbizottság azonban a kérelmet visszautasította, az eljárást pedig megszüntette. Végül a Főtaxi lett a befutó – írja az Átlátszó.

 

Fuvarszervezési szolgáltatásra/taxiszolgáltatásra írt ki közbeszerzési eljárást az MTVA. A tender meghívásos volt, vagyis az eljárás két szakaszból állt. Az első körben bárki jelentkezhetett a pályázatra, a másodikban viszont csak ez első körön átjutott cégek tehettek ajánlatot.

 

Végül két vállalkozás jelentkezett és jutott tovább a második fordulóba: a Főtaxi Autóközlekedési és Szolgáltató Zrt mellett a 6×6 Taxi Közlekedési Szolgáltató és Kereskedelmi Kft.

 

Az MTVA 24 hónapos időtartamra keresett szolgáltatót „taxi jellegű személyszállításaihoz kapcsolódó fuvarszervezés” biztosítására napi 24 órás folyamatos rendelkezésre állással, vállalkozási keretszerződés keretében, főként budapesti kiindulási ponttal. A keretszerződés összege nettó 490 millió forint, várhatóan havi 3150 rendeléssel.

 

A szolgáltatás teljesítésének időtartama a szerződéskötéstől számított két év, de legfeljebb a keretösszeg kimerüléséig tartó határozott időtartam. Amennyiben a keretösszeg a szerződés időtartama alatt nem merül ki, úgy az MTVA-nak lehetősége van legfeljebb összesen 12 hónapos időtartammal meghosszabbítani azt.

 

(a cikket teljes terjedelmében a media1.hu oldalán olvashatják)

További híreink
Neked milyen álmaid irodája?
Rengeteg olyan munkakör van, amelyet különböző méretű irodahelyiségekben kell végezni. Rutintalan irodista azt hihetné, hogy teljesen mindegy minden, a lényeg, hogy leg...
2024-04-17 10:50:40, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Magyarországon a költészet napját József Attila születésnapján, április 11-én tartják 1964. óta.
Bővebben >>