Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Ferenc pápa újabb tabut dönt – Észak-Koreába készül
2018-10-20 11:58:48
Ferenc pápa újabb tabut dönt – Észak-Koreába készül

Ferenc pápa újabb tabut dönt – Észak-Koreába készül

Észak-Koreában épp a háború miatt betiltottak mindenféle vallást és a kommunista államot hivatalosan is ateistának nyilvánították.

 

A papokat és az egyházak mellett kiálló hívőket börtönbe csukták vagy kivégezték. Mindenfajta hittérítő tevékenység ma is tilos Észak-Koreában, ahol egyetlen Biblia birtoklása is főbenjáró bűnnek számít. Legalábbis eddig így volt. Észak-Korea ifjú diktátora enyhülést ígér és ennek egyik jele az, hogy meghívta a pápát a világtól elzárkózó nemzeti kommunista állam felkeresésére.

 

Ferenc pápa nemrég jóváhagyta azt az egyezményt, melyet a Vatikán Kínával kötött meg. A titkos egyezmény rendezi Peking és a Vatikán kapcsolatát. Kína Észak-Korea egyetlen igazi szövetségese. Megállapodása a Vatikánnal nyilvánvalóan elősegítette azt, hogy Kim Dzsongun meghívta Ferenc pápát Phenjanba.

 

A katolikus egyház feje a meghívást elfogadta, de senki sem tudja, hogy a látogatásra mikor kerülhet sor. Mindenesetre Észak-Korea nyitása a világ felé szerencsésen találkozott a Vatikán keleti politikájával. Amelynek bírálói is vannak, főként Tajvanon és Hongkongban. Ide Ferenc pápa nem is szándékozik ellátogatni, mert az ottani katolikus vezetők kárhoztatják a nyitás politikáját és kitartanak az elmúlt évtizedek szigorú antikommunista vonala mellett Tajvanon és Hongkongban.

További híreink
Neked milyen álmaid irodája?
Rengeteg olyan munkakör van, amelyet különböző méretű irodahelyiségekben kell végezni. Rutintalan irodista azt hihetné, hogy teljesen mindegy minden, a lényeg, hogy leg...
2024-04-17 10:50:40, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Halas tanösvénnyel gazdagodott Pécs egyik kedvelt kiránduló helye a Malomvölgyi parkerdő.
Bővebben >>