Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Márk napja van.
Férfi kézilabda Eb-selejtező – Győzelemmel kezdett a magyar válogatott
2014-10-30 15:31:37
Férfi kézilabda Eb-selejtező – Győzelemmel kezdett a magyar válogatott

Férfi kézilabda Eb-selejtező – Győzelemmel kezdett a magyar válogatott

 

Szerda este Miskolcon megkezdte szereplését a magyar férfi kézilabda-válogatott a 2016-os lengyelországi kontinensviadalra kvalifikáló Európa-bajnoki selejtezősorozatban. Telt házas, több mint kétezres szurkolói közönség előtt debütált friss szövetségi kapitányként a kirgiz-orosz-spanyol Talant Dujshebaev, aki az első külföldi szakvezető a magyar kézilabda-válogatott történetében. A nyitómeccsen sérülés miatt három alapember, Nagy László, Harsányi Gergely és Lékai Máté is hiányzott. A komoly nemzetközi eredményekkel nem rendelkező, de néhány jó képességű játékossal felálló, szélvészgyors portugálok végig remekül tartották magukat.

 

 

Rögtön az első támadásnál a beállósról, Bánhidiről letépték a mezt, a megítélt büntetőt Császár értékesítette. Az irányító 2-2-nél hétméterest rontott, majd 6-5-nél róla is leszakították a mezt. A védelmek nem jeleskedtek, majd negyedóra elteltével lassan összeállt a magyar fal, Mikler is védett két alkalommal, és sikerült 11-7-re ellépni.

 

Emberhátrányban időt kértek a portugálok, és még gyorsabb fokozatba kapcsoltak. Felzárkóztak 12-10-re, majd Dujshebaev kért időt. A vendégek minden egyes bekapott gól után egyből indítottak, így tartották a lépést, és végül 19-15-tel mentek pihenni a felek. A második félidő portugál gólokkal - főleg Rocha volt elemében - és Quintana-védésekkel indult, így a 37. percben 19-19 lett az állás. A hétperces gólcsendet Balogh törte meg. Kettős emberelőnyben semmi sem sikerült, mi több, kiegészülve a portugálok először szereztek vezetést (41. perc: 21-22). Jött is a "Harcoljatok!" buzdítás a lelátóról.

 

"Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz, mert a portugálok sokkal jobbak, mint amilyennek tartják őket. A legfontosabb volt, hogy nyertünk. Az ellenfelünk nagyon gyorsan játszott, gyors támadásokat vezetett, ezzel szemben nem volt hatékony a védekezésünk. A folytatásban sok dolgunk lesz, sok hibával játszottunk, ezeket ki kell javítani" - mondta a találkozó után a szövetségi kapitány.

 

Dujshebaevet azzal az egyértelmű szándékkal nevezték ki, hogy juttassa ki a válogatottat a 2016-os lengyelországi Európa-bajnokságra, majd a 2016-os riói olimpiára. A csoportokból az első két helyezett vehet részt az Eb-n, és ott lehet még a hét selejtezőcsoport legjobb csoportharmadikja is.

 

 

 

Mezei

 

Képek: MTI - Vajda János

Utoljára frissítve: 2014-10-30 14:40:59

További híreink
Mindenki álma és rémálma egyszerre: az első randi!
Az talán ma már nem is kérdés, hogy a kapcsolatok java része az internetes portálokon kezdődik. Akár a közösségi oldalakat, akár a társkereső portálokat nézzük, mindegy...
2024-04-18 12:07:52, Hírek, Sport Bővebben
Hogyan érdemes a vakolt falat festeni?
Mind kül-, mind pedig beltéren változatlan népszerűségnek örvend a vakolás, amely egy kifejezetten nagy múltra visszatekintő építési művelet. A kültéri vakolat nem csupán...
2024-04-16 09:42:07, Hírek, Sport Bővebben
Ne felejts el játszani!
Azt mondják, sosem öregszik meg az, aki nem felejt el játszani. Természetesen más játékok kerülnek terítékre gyermek-, illetve felnőttkorban, de a lényeg az, hogy mindket...
2024-04-09 17:58:00, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A gyermekes családok mind tudják, hogy gyerekkel elindulni egy nyaralásra nem leányálom. Egyrészt maga a szerv...
Bővebben >>