Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Ervin napja van.
Férfi kézilabda vb-selejtező - Nem jutott ki a vb-re a magyar válogatott
2014-06-16 09:41:35
Férfi kézilabda vb-selejtező - Nem jutott ki a vb-re a magyar válogatott

Férfi kézilabda vb-selejtező - Nem jutott ki a vb-re a magyar válogatott

Nem jutott ki a jövő évi, katari világbajnokságra a magyar férfi kézilabda-válogatott, miután a selejtező vasárnapi, velenjei visszavágóján 32-26-ra kikapott a szlovén csapattól, így összesítésben 54-51-re alulmaradt.

 

Mocsai Lajos együttese - amely a múlt heti, veszprémi első meccsen 25-22-re nyert - az 58. percig továbbjutásra állt. A vb-részvétel azért is fontos lett volna, mert Katarban olimpiai kvóta, illetve olimpiai selejtezős helyezések szerezhetők, azaz a mostani kudarc azt is jelenti, hogy a válogatottnak nagyon nehéz lesz az útja, ha ki akarja harcolni a 2016-os riói ötkarikás szereplést.


Nagy szerencsés gólja után Gajic büntetője a kapufán csattant, és a 3. perc végén már 3-0 volt az állás - vezettek a vendégek. A hazaiak megpróbálták gyorsítani a játékot, de jól zárt vissza a magyar fal. A szlovén védelem feljavulásával egyenlő lett az állás (4-4), majd Harsányi hatperces gólcsendet zárt le hétméteresével.

 

A magyaroknak sikerült kijönniük a hullámvölgyből, negyedóra után két, összesítésben öt gól volt az előnyük. Létszámfölényben még nőtt is a különbség, ezért a szlovénok a 19. percben, 6-10-nél időt kértek, és agresszívebben kezdtek játszani. Mindkét gárda több poszton cserélt, majd Ancsint, Vadkertit és 10-13-nál Szalafait is kiállították.

 

 

A térfélcserét követően 3-1-es rohammal kezdtek a hazaiak, ekkor Nagy góljai tartották előnyben a magyar csapatot. Ilyés két rontott lövése után erőre kapott a szlovén gárda, és a 38. percben megint egyenlített (20-20). A hangzavar fülsüketítő volt, a pályán pedig őrült harc folyt. A fontos gólokat szerző Nagyot kiállították, a hazaiak pedig a 42. percben - először a meccs folyamán - átvették a vezetést (22-21).   

 

Mocsai Lajos is időt kért 24-23-nál, majd a feljavuló védelem labdaszerzései után sikerült fordítani (50. perc: 24-25). Szöllösit kiküldték, de emberhátrányban remekelt a magyar csapat, azonban a szlovének sem törtek meg, és az 55. percben 28-26-ra vezettek.

 

A rendkívüli izgalmak közepette a meztépő Bundalót kiküldték, de a hátrányban Bombac betalált. A magyaroknak gólt kellett dobniuk, Mocsai pedig próbálta rendezni a sorokat 3:20 perccel a vége előtt - sikertelenül. Az 58. percben először állt továbbjutásra a szlovén válogatott, majd még egy Gajic-góllal már két góllal jobb volt összesítésben. Maradt bő egy perc, de ez kevés volt a magyar feltámadáshoz.

 


Mocsai: fizikailag felmorzsolódott a csapat

 

Mocsai Lajos kapitánnyal most veszített először párharcot magyar férfi vagy női válogatott, amikor olimpiára, vb-re vagy Eb-re kijutás volt a tét. A jövőről azt mondta: van út az olimpiára.

 

Mocsai a meccset értékelve úgy fogalmazott: ameddig a csapat bírta erővel, addig uralta az összecsapást: "Sajnos a végjátékra elfogytunk. Többen sérültek voltak, pihentetni kellett őket, de a cserék révén megbomlott az egység. A támadásokban a kritikus szakaszban labdákat veszítettünk, leindítottak bennünket. Tőlünk nem volt senki, aki a végén elvállalta volna a befejezéseket. Komplett kerettel jobban bírtuk volna" - mondta az MTI-nek a kapitány.

 

 

"Az biztos, hogy nehezebb dolgunk lesz, mintha kijutottunk volna a vb-re, de az Eb-n lehet úgy szerepelni, hogy elérhető lesz az olimpiai selejtezős pozíció. Amíg van remény, addig harcolni kell, nem adjuk fel a riói álmainkat!" - jelentette ki Mocsai.

A lefújás után a magyar játékosok letörten ültek az öltözőfolyóson, sokan magukba fordultak csalódottságukban.

"Kiadtuk a kezünkből a meccset. A végén összeestünk, támadásban és védekezésben. Pedig nem ért minket meglepetés. Rengeteg volt a hiba a végjátékban. Nem elég ötven percet jól játszani" - mondta Nagy László.

 

 

A kapus Mikler Roland úgy vélte, az első félidőben jól védekeztek és jól mozgatták az ellenfél védelmét, de a második félidőre ebből semmi sem maradt. Hozzátette, tudták, hogy nekik fognak esni a második félidőben, mégis megroppantak ettől.

"Mintha a négy évvel ezelőtti párharcot játszottuk volna le, fordított felállásban. Akkor mi jöttünk vissza reménytelennek hitt helyzetből, most a szlovénok. Nagyon gyengén játszottunk a végjátékban" - mondta Lékai Máté.

 

Mezei

 

 

Képek: MTI - Kovács Anikó, nemzetisport.hu

Utoljára frissítve: 2014-06-16 09:45:59

További híreink
Mindenki álma és rémálma egyszerre: az első randi!
Az talán ma már nem is kérdés, hogy a kapcsolatok java része az internetes portálokon kezdődik. Akár a közösségi oldalakat, akár a társkereső portálokat nézzük, mindegy...
2024-04-18 12:07:52, Hírek, Sport Bővebben
Hogyan érdemes a vakolt falat festeni?
Mind kül-, mind pedig beltéren változatlan népszerűségnek örvend a vakolás, amely egy kifejezetten nagy múltra visszatekintő építési művelet. A kültéri vakolat nem csupán...
2024-04-16 09:42:07, Hírek, Sport Bővebben
Ne felejts el játszani!
Azt mondják, sosem öregszik meg az, aki nem felejt el játszani. Természetesen más játékok kerülnek terítékre gyermek-, illetve felnőttkorban, de a lényeg az, hogy mindket...
2024-04-09 17:58:00, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Néhány hónapja egy nyitott esőház készült el a Nagyszénás-hegy csúcsa alatt, pontosan ott, ahol egykor a Munká...
Bővebben >>