Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Andrea napja van.
FIFA-gála: Messit hiányolták, Ronaldo el sem ment
2018-09-25 13:08:27
FIFA-gála: Messit hiányolták, Ronaldo el sem ment

FIFA-gála: Messit hiányolták, Ronaldo el sem ment

A hétfőn Londonban megrendezett 2018-as FIFA-gála díjazottjaival sokan nem értettek egyet, így Dani Alves sem, aki szerint korábbi csapattársát, Lionel Messit mindenképpen jelölni kellett volna a FIFA Év játékosa-díjra.

 

A Real Madrid 33 éves játékosa azt mondta, ez a díj egyfajta inspiráció lehet a fiatal futballisták számára: „a következő generáció ebből is láthatja, hogy kemény munkával bármi elérhető”.

 

A nőknél a brazil Marta nyert, az edzőknél Didier Deschamps és Reynald Pedros vitte el a pálmát, míg a legjobb kapus Thibaut Courtois lett. Ezenkívül kihirdették az év csapatát is, amelybe három világbajnok került be.

 

A férfi futballistáknál a Real Madriddal BL-t nyerő, a horvát válogatottal vb-ezüstöt szerző Luka Modric nyerte meg a díjat, megelőzve BL-gólkirály korábbi csapattársát, Cristiano Ronaldót és a liverpooli Mohamed Szalahot.

 

A kapusok versengésében a Chelsea-től a Real Madridhoz igazoló, a belga válogatottal világbajnoki bronzérmes Thibaut Courtois lett az első.

 

A nőknél a brazil Marta lett az év női játékosa. A jelöltek között volt még a Budapesten született, német válogatott, lyoni klubcsapatával BL-győztes Marozsán Dzsenifer is. A női csapatok edzőinél Marozsán Dzseniferék szakvezetője Reynald Pedros nyerte meg a díjat.

 

Az év legszebb góljának járó Puskás-díjat  Mohamed Szalah, a Liverpool támadója kapta meg, mégpedig az Everton elleni találatának köszönhetően.

Utoljára frissítve: 2018-09-25 13:08:09

További híreink
Mindenki álma és rémálma egyszerre: az első randi!
Az talán ma már nem is kérdés, hogy a kapcsolatok java része az internetes portálokon kezdődik. Akár a közösségi oldalakat, akár a társkereső portálokat nézzük, mindegy...
2024-04-18 12:07:52, Hírek, Sport Bővebben
Hogyan érdemes a vakolt falat festeni?
Mind kül-, mind pedig beltéren változatlan népszerűségnek örvend a vakolás, amely egy kifejezetten nagy múltra visszatekintő építési művelet. A kültéri vakolat nem csupán...
2024-04-16 09:42:07, Hírek, Sport Bővebben
Ne felejts el játszani!
Azt mondják, sosem öregszik meg az, aki nem felejt el játszani. Természetesen más játékok kerülnek terítékre gyermek-, illetve felnőttkorban, de a lényeg az, hogy mindket...
2024-04-09 17:58:00, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az Országos Színház Találkozón is látható lesz a Csirkefej, az egyik szereplő, Bacskó Tünde pedig az egyik jel...
Bővebben >>