Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Béla napja van.
Föld alatti mozgalom
2014-07-29 09:40:26
Föld alatti mozgalom

Föld alatti mozgalom

Mint korábban beszámoltunk róla (Szamaritánusok), a július 23-án lebombázott gázai Waffa kórházban terrorista-központ működött. A hét végén kiderült, hogy a fegyverekkel is jól felszerelt gyógyintézmény alól egy mélyen Izraelbe érő terror-alagút is indult.
 
Apránként fény derül arra is, hogy nem csupán néhány tíz ilyen alagút vezet Gazából Izraelbe. A Mocskos háború című írásban már szó volt ezekről a Hamasz terroristák által épített titkos folyosókról. 2007 óta valóságos labirintusrendszert hoztak létre Izrael alatt, melyeken keresztül fegyvereket csempésznek, embereket rabolnak, vagy megtömnek robbanóanyagokkal és a levegőbe röpítenek. Pillanatnyilag 1370 ilyen járatot sikerült azonosítani. Jelenlegi becslések szerint ezek kiépítése 1,25 milliárd dollárba került, melyből békés célokra fordítva fel lehetett volna építeni két jól felszerelt kórházat, húsz iskolát, három felhőkarcolót és három piaccsarnokot.
 
Harci bázisok, fegyverraktárak, rakétakilövő állomások azonban nemcsak kórházakban, hanem iskolákban, óvodákban is létesülnek. Mint az alábbi video is mutatja, a terroristák gyakran a gyerekek közvetlen közeléből bocsátják útnak Izrael felé a rakétáikat: 
 
 
Nem véletlenül. Ők is pontosan tisztában vannak vele, hogy távirányítású fegyvereikkel az IDF-erők könnyűszerrel ki tudnák lőni őket, így azonban a társaságukban lévő gyerekeket is el kell pusztítaniuk. A nagy rombolóerejű lövedék ugyanis a kiszemelt célpont közvetlen környezetében is jelentős rombolást visz véghez. S bár az IDF-katonák gyakran inkább a gonosztevőket is életben hagyják, máskor valóban nincs más lehetőségük, mint tüzelni.
 
Ran Ben Attia, egy, az IDF kötelékében szolgáló parancsnok beszámolója arra világít rá, minek kell történnie ahhoz, hogy az izraeli katonák fegyvert fogjanak egy öregemberre:
"Észrevettünk egy sebesült öregembert. Valószínűleg a lábát érte golyó. Óvatosan megközelítettem, hogy segítsek neki. Felé nyújtottam a kezem s csak ekkor vettem észre, hogy körülötte és alatta kézigránátok hevernek. Ekkor hátrálni kezdtem, de ő utánunk kúszott, hogy megdobjon bennünket egy gránáttal. Az egyik bajtársam gyorsabban reagált: lelőtte, mielőtt ő tett volna kárt bennünk. Később megtudtuk, hogy a bácsika 76 éves volt."
A vérontásról készült szívszorító felvételek, amelyek a Hamasz jóvoltából bejárják a világot nélkülözik ezeket a háttérinformációkat. Így a gyerekgyilkosnak bélyegzett Izrael állam elleni ellenszenv nőttön nő: világszerte tüntetések zajlanak az izraeli nagykövetségek előtt, a lincshangulatú demonstrációkon Dávid-csillagos zászlókat égetnek. A július 20-i esethez hasonló furcsaságok azonban keveseknek tűnnek fel. Aznap egy ENSZ által működtetett gázai iskolában 20 rakétát találtak az IDF alakulatai. Ezeket átadták az ENSZ-nek, az viszont visszaszolgáltatta őket a Hamasz kormányozta Palesztinának, azzal indokolva döntését, hogy az állam tulajdonát képezik. Jó kérdés, miért kellett újra a terroristák kezére játszani ezeket a rakétákat...
 
 Kiss Kati
 
További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Aktuális Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Családi nyaralás Ausztria legnagyobb UNESCO parkjában
A gyermekes családok mind tudják, hogy gyerekkel elindulni egy nyaralásra nem leányálom. Egyrészt maga a szervezés és csomagolás is már egy kész tortúra, különösen, ha ki...
2024-04-15 15:34:58, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Hogy ez mit jelent a gyakorlatban? Az kétségtelen, hogy a villanyautókkal kapcsolatban a legtöbb kérdés a tö...
Bővebben >>