Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Emma napja van.
Földmutyi: már a rokoni lenyúlás sem meglepő
2014-01-11 09:07:29
Földmutyi: már a rokoni lenyúlás sem meglepő

Földmutyi: már a rokoni lenyúlás sem meglepő

Hiába érte egyik botrány a másikat az állami földpályázatok ügyében, hiába teregette ki több folytatásban is a Fidesz-maffia szennyesét az azóta a frakcióból is kilépett korábbi államtitkár, Ángyán József, a kormányközeli oligarchák telhetetlensége nem ismer határt.

 

Mint arról korábban beszámoltunk, a Nemzeti Földalap nemrégen nyilvánosságra hozott adatai szerint a Csongrád megyei földpályázaton meghirdetett csaknem 20 ezer hektárnyi földterületnek kevesebb mint egytizedére, 1790 hektárra beadott pályázatot ítéltek eredményesnek, ebből 1362 hektárnyit a hódmezővásárhelyi Gorzsai Mezőgazdasági Zrt. nyert el, amelynek fő tulajdonosa Lázár János miniszterelnökségi államtitkár nagybátyja. További 260 hektár egy olyan vállalkozásé lett, amely a korábbi pályázatokon már 1172 hektár állami föld bérleti jogát elnyerte.

- A földmutyiról szóló korábbi hírek után már sem az újabb rokoni lenyúlás, sem annak pimaszsága nem meglepő. Afelől is kevés kétség lehet, hogy a többi 18 ezer hektár állami földre benyújtott, de érvénytelennek nyilvánított pályázat legfőbb hibája az volt, hogy nem Fidesz-csókosok adták be - jelentette ki Molnár Csaba, a Demokratikus Koalíció frakcióvezetője a hírre reagálva.

A politikus felhívta a figyelmet, hogy a Demokratikus Koalíció figyelmezteti a csalárd, megbundázott pályázatokon állami földeket elnyerőket: amit most tavasszal netán belevetnek, már nem ők fogják learatni, mert a hivatalba lépő demokratikus kormány felülvizsgálja a pályázatokat, és az ilyen szerződéseket haladéktalanul, kártalanítás nélkül fölmondja.


-naan-

Utoljára frissítve: 2014-01-11 09:08:57

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Családi nyaralás Ausztria legnagyobb UNESCO parkjában
A gyermekes családok mind tudják, hogy gyerekkel elindulni egy nyaralásra nem leányálom. Egyrészt maga a szervezés és csomagolás is már egy kész tortúra, különösen, ha ki...
2024-04-15 15:34:58, Hírek, Aktuális Bővebben
A gyerekek igazán tudnak örülni az ajándékoknak
Sok családban megszokott dolog, hogy az olyan ünnepeken, mint a karácsony, csak a gyerekek kapnak nagy ajándékokat, a felnőttek egymás között csak jelképes figyelmességek...
2024-04-09 19:37:46, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A technológia folyamatosan fejlődik, pláne a digitális és pénzügyi világban. Ezzel valószínűleg nem mondtunk ú...
Bővebben >>