Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Márk napja van.
Game Over: kiárusítja a játékait a csődbe ment Gulliver
2014-07-30 18:34:15
Game Over: kiárusítja a játékait a csődbe ment Gulliver

Game Over: kiárusítja a játékait a csődbe ment Gulliver

Nettó 740 millió forintért hirdette meg eladásra a játékkészletét a felszámolás alatt álló Gulliver Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. 

 

A pályázatokat augusztus 11-én 10 és 11 óra között a felszámoló irodájában kell benyújtani. A beérkezett ajánlatokat a beadás határidejétől számított 8 napon belül, közjegyző jelenlétében bontják fel. A kiírás szerint az értékesítésre felkínált vagyontárgyakra kellékszavatosságot nem vállalnak, a pályázaton való részvétel feltétele egyebek között a 22,2 millió forint bánatpénz befizetése. 


A készletre a Regio Kft.-nek és részlegesen a Mayer Immobilien Kft.-nek zálogjoga áll fenn. A megfelelő pályázati ajánlatokat a felszámoló az árajánlatok nagysága, illetve a feltételfüzetben foglaltak vállalása alapján bírálja el.  Amennyiben valamely ajánlati ár a legmagasabb ajánlati ár 90 százalékát eléri, a felszámoló a pályázók között – közjegyző jelenlétében – nyilvános ártárgyalást tart. A megjelent felhívás a felszámoló számára nem jelent értékesítési kötelezettséget, a pályázatot a felszámoló megfelelő ajánlat hiányában eredménytelennek nyilváníthatja - olvasható a cégközlönyben.



Miért ment csődbe a Gulliver?


A játékbolt-hálózat központja, a Gulliver Kft. már évek óta veszteségesen működött, és a hitelállománya már 3 milliárd forintnyira rúgott, ami közben a bevétele 2012 végére mindösszesen csak 4,08 milliárd forintra sikeredett. A cég tavalyi vesztesége 37 millió forint volt, ami alapjáraton bizakodásra adhatott volna okot, a korábbi évek több százmilliós mínuszaihoz képest. A nyilvános cégadatok alapján a Gulliver játékbolt 2011-ben 4,74 milliárd forintos nettó árbevételt ért el.


A mérleg szerint a teljesítménye ugyanakkor mindkét évben veszteséget mutatott, ami a 2011-es évben meghaladta a 266 millió forintot, míg 2012-ben pedig a 36 millió forintot. A tavaly novemberében közzétett cégadatok szerint a Gulliver nettó árbevétele 2013. első félévében 1,31 milliárd forint volt, miközben a vesztesége, több mint 307 millió forintra nőtt.



Kovács Zoltán, a Duna Libra Zrt. kijelölt felszámolóbiztosa június közepén az MTI érdeklődésére közölte, hogy eredménytelenül zárult a Gulliver Kft. tavaly indult csődeljárása, a bíróság megállapította a cég fizetésképtelenségét, és elrendelte a felszámolását. Az eljárásban 190 hitelezői igény érkezett. A Gulliver tavaly decemberben folyamodott csődvédelemért, az akkori összesítés szerint a játékkereskedelmi vállalat közel hárommilliárd forinttal tartozik 148 hitelezőnek.


Mezei

Képek: budapestlight.hu, serestsa.hu, szegedcafe.hu 


Utoljára frissítve: 2014-07-30 18:31:05

További híreink
Hagyományőrzés az iskolában
Bár az iskola elsősorban a tanulásról, a különféle tudományágak megismeréséről szól, ám mellette lehetőséget kell biztosítani a gyerekeknek a nemzeti tradíciók, szokáso...
2024-04-23 16:19:30, Hírek, Aktuális Bővebben
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Aktuális Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bár az iskola elsősorban a tanulásról, a különféle tudományágak megismeréséről szól, ám mellette lehetőséget...
Bővebben >>