Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Angelika napja van.
Gémesi Orbán bejelentéséről: ócska, kommunista módszer
2020-12-19 19:17:21
Gémesi Orbán bejelentéséről: ócska, kommunista módszer

Gémesi Orbán bejelentéséről: ócska, kommunista módszer

"Gusztustalan kihasználni a járványhelyzetet arra, hogy betörjék a nem kormánypárti önkormányzatokat" - nyilatkozta a 168ora.hu-nak Gémesi György, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke, aki szerint csődbe fognak jutni a nem kegyelt önkormányzatok, és az ellenzéki települések lakói lesznek az iparűzési adó drasztikus csökkentésének valódi kárvallottjai.

 

Az iparűzési adó felfüggesztése vagy mérséklése korábban is felmerült. A polgármesterek azonban - pártállástól függetlenül - figyelmeztettek, hogy már az nehéz helyzetbe hozza az önkormányzatokat, hogy annak mértéke a bevételtől függ, azaz a járvány miatti gazdasági válság önmagában is rossz az önkormányzatoknak.

 

“Csődbe fogunk jutni” – nyilatkozta Gémesi György, Gödöllő polgármestere, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke. “Így nem tudunk költségvetést csinálni, hogy majd meglátjuk mit adnak, mi alapján vizsgálják át a költségvetésünket, eszünk-e a kormány tenyeréből vagy nem” - fogalmazott.

 

Ennek a lépésnek elsősorban a településeken élők lesznek a kárvallottjai Gémesi szerint: “Az iparűzési adó 80 vagy inkább 90 százaléka működést finanszíroz. Közvilágítás, hóeltakarítás, óvoda, bölcsőde, szociális és egészségügyi feladatok, közlekedés” - sorolta a polgármester, hogy mire nem jut pénzük, ha elvonják az iparűzési adónak akár csak a felét is.

 

“A miniszterelnök vagdalkozzással felérő bejelentése megdöbbentő. Ócska, kommunista módszer betörni mindazokat, akik nem az ő és pártja politikájának követői” - mondta Gémesi.

 

(forrás: 168ora.hu)

További híreink
Az orosz vakcina a szakértők ellenvéleménye ellenére kapta meg a magyar engedélyt
Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) múlt szerdán annak ellenére adott vészhelyzeti engedélyt a Szputnyik V nevű orosz koronavírus-vakcin...
2021-01-26 17:21:42, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Új üzemeltetője lesz a Gundel étteremnek
Hosszú távú szerződést kötöttek a Danubius Hotels és az Eventrend Group tulajdonában álló vállalkozások a Gundel étterem és a Bagolyvár étterem üzemeltetésére, valamint...
2021-01-26 17:03:00, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Az orosz tesztek alapján kapta meg a hazai engedélyt a Szputnyik V
A Népszava értesülése szerint a magyar hatóságok el sem kezdték az orosz oltóanyag klinikai vizsgálatát. Az engedélyt az orosz dokumentáció alapján adták ki.
2021-01-25 18:19:33, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Mi nem minősítgetünk más országokat – így reagált a washingtoni eseményekre az állami médiában a magyar minisz...
Bővebben >>