Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma György napja van.
Gémesi Orbán bejelentéséről: ócska, kommunista módszer
2020-12-19 19:17:21
Gémesi Orbán bejelentéséről: ócska, kommunista módszer

Gémesi Orbán bejelentéséről: ócska, kommunista módszer

"Gusztustalan kihasználni a járványhelyzetet arra, hogy betörjék a nem kormánypárti önkormányzatokat" - nyilatkozta a 168ora.hu-nak Gémesi György, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke, aki szerint csődbe fognak jutni a nem kegyelt önkormányzatok, és az ellenzéki települések lakói lesznek az iparűzési adó drasztikus csökkentésének valódi kárvallottjai.

 

Az iparűzési adó felfüggesztése vagy mérséklése korábban is felmerült. A polgármesterek azonban - pártállástól függetlenül - figyelmeztettek, hogy már az nehéz helyzetbe hozza az önkormányzatokat, hogy annak mértéke a bevételtől függ, azaz a járvány miatti gazdasági válság önmagában is rossz az önkormányzatoknak.

 

“Csődbe fogunk jutni” – nyilatkozta Gémesi György, Gödöllő polgármestere, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke. “Így nem tudunk költségvetést csinálni, hogy majd meglátjuk mit adnak, mi alapján vizsgálják át a költségvetésünket, eszünk-e a kormány tenyeréből vagy nem” - fogalmazott.

 

Ennek a lépésnek elsősorban a településeken élők lesznek a kárvallottjai Gémesi szerint: “Az iparűzési adó 80 vagy inkább 90 százaléka működést finanszíroz. Közvilágítás, hóeltakarítás, óvoda, bölcsőde, szociális és egészségügyi feladatok, közlekedés” - sorolta a polgármester, hogy mire nem jut pénzük, ha elvonják az iparűzési adónak akár csak a felét is.

 

“A miniszterelnök vagdalkozzással felérő bejelentése megdöbbentő. Ócska, kommunista módszer betörni mindazokat, akik nem az ő és pártja politikájának követői” - mondta Gémesi.

 

(forrás: 168ora.hu)

További híreink
Nehogy tragikus hős legyen
Míg a kérdésén gondolkodtam, „Hogy bírod lelkileg ezt a sok valóságot a fejedben?”, ő már válaszolt is: „Ha engem kérdezel, én fáradt vagyok a félelemtől” – Bruck András ...
2024-04-21 10:22:54, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Állami revizorok ellenőrzik titokban a betegeket a kórházakban
Az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók munkáját és kórházi jelenlétét mostantól váratlanul ellenőrizhetik, a hét akármelyik napján, minden napszakban. Az Országos Kór...
2024-04-21 10:22:52, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az aktuális lakberendezési trendekben előkelő helyet foglalnak el a különféle falpanelek, melyeket egyre többe...
Bővebben >>