Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Gőgös tudhat valamit: félmilliárddal zsarolja a kormány a szoci alelnököt
2015-07-13 18:02:11
Gőgös tudhat valamit: félmilliárddal zsarolja a kormány a szoci alelnököt

Gőgös tudhat valamit: félmilliárddal zsarolja a kormány a szoci alelnököt

A lap szerint különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt nyújtott be vádindítványt pótmagánvádlóként a Földművelésügyi Minisztérium (FM) a Gőgös Zoltán szocialista képviselő nevével korábban összefüggésbe hozott Magyarországi Leader Közhasznú Egyesületnek - a Gőgös Zoltán államtitkársága idején - soron kívül kiutalt félmilliárd forint miatt.

   

Az FM kifogásolja, hogy Gőgös Zoltán elsőrendű vádlott, volt államtitkár úgy írta alá a támogatási szerződést és engedélyezte a kifizetést, hogy nem győződött meg az egyesület kérelmének valódiságáról, célszerűségéről, indokoltságáról és hasznosságáról. Saját jogi főosztályának kifogásait sem vette figyelembe, mint ahogy az államháztartáson kívüli szervezeteknek nyújtott támogatásokkal kapcsolatos miniszteri utasítást sem.

 

  

Indítványozták az elsőrendű vádlott, Gőgös Zoltán mentelmi jogának felfüggesztését, s a vádlottak - a volt államtitkár és az egyesület korábbi elnöke - vagyonának zár alá vételét.

A lap cikke szerint az FM azért volt kénytelen vádindítványt megfogalmazni az ügyben, mert korábban a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) megszüntette a nyomozást, mivel a nyomozók szerint nem volt megállapítható bűncselekmény, mert nem tudták kétséget kizáróan bizonyítani, hogy a volt államtitkár tudatosan szegett törvényt.

 

Gőgös Zoltán az alábbi nyilatkozattal reagált a vádakra:

 

„A Fidesz-kormány hazugságokkal akarja elterelni a figyelmet, arról, hogy most éppen az állami földvagyon ellopására készül, ezért mindenkit próbálnak besározni, aki ez ellen fellép.

A Napi Gazdaság hétfői híre kapcsán, miszerint a Földművelésügyi Minisztérium magánvádas eljárást indít ellenem, közlöm mindenkivel, hogy soha semmilyen bűncselekményt nem követtem el. Ezt még a hírt közreadó újság is elismeri, amikor a cikk végén mellékesen megjegyzi, hogy a nyomozó főügyészség az említett ügyben ismeretlen tettes ellen folytatott nyomozást bűncselekmény hiányában lezárta.

 

Természetesen a minisztériumon, illetve mindenkin, aki ennek ellenkezőjét állítja, vagy sugallja, polgári peres úton veszek elégtételt.

 

Az említett vagyonzárolással kapcsolatban jelzem, hogy az én vagyonnyilatkozatom a fideszes vezetőkkel ellentétben pontos, 2008 után összesen egy gépkocsit vásároltam 1,9 millió forintért.”

 

 

További híreink
Neked milyen álmaid irodája?
Rengeteg olyan munkakör van, amelyet különböző méretű irodahelyiségekben kell végezni. Rutintalan irodista azt hihetné, hogy teljesen mindegy minden, a lényeg, hogy leg...
2024-04-17 10:50:40, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ismét gazdag programkínálatot ígér az ünnepre és előtte a nagyhétre a zengővárkonyi Míves Tojás Múzeum, megren...
Bővebben >>