Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Gedeon napja van.
Goj Motorosok a menekültügyről – közönség híján meglepetésvendégekkel
2015-06-26 16:40:15
Goj Motorosok a menekültügyről – közönség híján meglepetésvendégekkel

Goj Motorosok a menekültügyről – közönség híján meglepetésvendégekkel

Meglepetés volt, vendégsereg gyakorlatilag nulla, se goj, se nem goj. Mészáros Imre, a Goj Motoros Alapítvány elnöke sejteni is vélte, hogy ki-mi állhat a „szabotázs” mögött, de ezt majd egyszer később hozza nyilvánosságra. Az Alkotmány utcába tervezett demonstráció célja nem egyéb volt, mint a menekültkérdés megvitatása, pontosabban tiltakozás a menekültek befogadása ellen.

 

A helyszínre érve az első meglepetés az érdeklődés teljes hiánya volt főként, hogy a Goj Motorosok egyik erőssége a létszámukban és a fellépésük hatásosságában rejlett –eddig. A második meglepetéssel maga Mészáros Imre szolgált, amikor még a kezdés előtt lapunk érdeklődésére elárulta a beszédekre felkért vendégek nevét, köztük a sajátos, egyre megosztóbb közéleti tevékenységet folytató, de széles sajtónyilvánosságot kivívott cserdi polgármestert, Bogdán Lászlót említve. A másik, volt hetiválaszos, jelenleg mandineresen modernkedő zsurnáljampi Stumpf Andráson már nem lepődtünk meg olyan nagyon.

 

 

Természetesen Bogdán Lászlótól is megérdeklődtük, hogy tulajdonképpen mit is keres itt, amire sebtében annyi volt a válasza, hogy kötelessége bárhol felszólalni a cigányság érdekében. Arra a kérdésünkre már nem volt ilyen konkrét válasza, hogy tudja-e, milyen témában s miért is pont a Goj Motorosok rendezvényén érzi kinyilatkozni a bárminemű véleményt – annyit tudhattunk csak meg, hogy a felkérésre azonnal igent mondott, a témáról nemigen van információja, tán a rendezvény beszélgetése során kiderül pontosabban minden, de nyilatkozni nem akar, legfeljebb az esemény után. Annyit még elárult, hogy természetesen, jól ismeri a Goj Motorosokat, vendégül is látta őket a falujában is.

 

Nem mellesleg Bogdán legutóbb az Echo TV kiváló műsorában, a Mélymagyarban beszélgetett el a szinte könnyekig meghatódott Bayer Zsolttal az életről.

 

Jobb ötlet s közönség híján önkerekasztal-beszélgetést rögtönöztek a szervezők, melynek során Stumpf határozottan leverte az első karót: kerítés az kell, nem kérdés, hogy egy ország megvédheti-e a saját határait. Bármilyen módon. Ez kétségbevonhatatlanul a szuverenitás alapja, mert ha nem, akkor mi a kérdés. Sőt: javaslata is van, hogy ezt miként lehet megoldani: ötezer embert bőven elbírunk, annyi jöhet. De aztán nincs átugrálás a zöldhatáron. Máskülönben a bevándorlókakl semmi baja, ha az nem népvándorlás. Igazságát alá is támasztotta egy kulináris példával, miszerint aznap is tökjót evett a kedvenc kínai büféjében és „ez tök rendben van”.

 

 

Mészáros Imre megérti az álláspontot, de jobbat javasol: vadásszák határvadászok a határt. Mint régen volt. Ezt követően hosszas gyurcsányozásba bonyolódott, amit itt s most nem szálaznánk szét, mindenkinek megvan a maga hobbija.

 

A cserdi polgármester szerint Magyarországon olyan ponthoz érkezett a bevándorlási téma, hogy felülírta a cigánykérdést. Véleménye szerint Orbánnak és Gyurcsánynak fel kellene számolnia a kettészakított ország állapotát, valamint meg kellene érteni, hogy nem vagyunk képesek még húsz- vagy ötvenezer ember szociális hálóját fenntartani, ami jelen állapotában is foszladozik. S mit okozott ez az ellehetetlenült szociális háló a cigányságnak? Egymillió jobbikos szavazatot. Amiből kétmillió lesz s az új miniszterelnököt úgy fogják hívni, hogy Vona Gábor: „de akkor felkötöm magam” – közölte Bogdán László.

 

A Goj Motorosok vezetője ezt úgy kommentálta, hogy ezt azért ne kapkodja el, hiszen ő is kibírta Gyurcsányt is, Medgyessyt is akik nem magyar, hanem idegen háttérérdekeket szolgáltak. Szerinte a Fidesznek és a Jobbiknak kellett volna összefogni. „Imi, fikciókat gondolsz…, ne bántsd ezt az embert, ő az ország miniszterelnöke – volt” – válaszolt diplomatikusan Bogdán és megismételte az összefogás szükségességét.

 

A továbbiakban nagyjából a saját gondolatkörüket taglalták, míg tartott a helyfoglalási idő, csak némileg dagályosabban.

 

 kép+szöveg - hírhatár

További híreink
A dezertőr, mint politikai playboy – kommentálta Magyar Péter felbukkanását a PHSZ
Magyar Péter bejelentése csalódás. Remény helyett további reménytelenséget, válaszok helyett további kérdéseket vett fel - állítja az immár politikai párttá szerveződött ...
2024-03-26 18:23:19, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Dobrev Klára szerint nem Magyar Péter kell Magyarországnak
Varga Judit lemondott igazságügyi miniszter volt férje még a Demokratikus Koalíció vezetését is megrengette, miután többtízezres tömeget tudott összehívni március 15-én B...
2024-03-17 11:52:01, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Tarlós a honvédelmi miniszter feleségét szeretné főpolgármesternek
A volt főpolgármester szerint Vitézy Dávid semmihez sem ért a közlekedésen kívül, Szentkirályi Alexandra – akit valamikor ő talált ki – viszont ismeri az önkormányzati ...
2024-03-17 11:51:59, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
Bővebben >>