Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Márk napja van.
Göncz Árpád már ritkán hagyja el otthonát
2015-06-27 19:10:11
Göncz Árpád már ritkán hagyja el otthonát

Göncz Árpád már ritkán hagyja el otthonát

Göncz nem tudta elfogadni a meghívást, ezért részvétnyilvánítást küldött egykori kollégája családjának. Az elnök interjút utoljára 2013-ban vállalt, akkor a Balatonberényi Tükörképnek beszélt gyerekkoráról. Budai lakása környékén az ott lakók úgy emlékeznek, korábban sokat látták az utcán a volt államfőt, manapság azonban alig – értesült a Bors.

 

 

Környezetében is érdeklődtek Göncz állapotáról, azonban szűkszavú válaszokat érkeztek. A volt elnök mindennapjait feleségével, családtagjaival tölti. Egészségi állapota állandó orvosi felügyeletet nem igényel, de 4–5 hetente állapotjavítás céljából kórházba szállítják. Ismerősei nem erősítették meg, de mostanság egy pesti kórház kiemelt osztályán kezelik.

 

Jó néhány évvel ezelőtt szintén egy kórházban futott össze az azóta elhunyt Horn Gyulával, akivel néhány szót is váltott. Így ő volt az utolsó politikus, akivel beszélgetni tudott, bár a volt szocialista kormányfőt rendszeresen látogatták politikustársai. Augusztus 3-án lesz 25 éve annak, hogy Göncz Árpádot az Országgyűlés köztársasági elnökké választotta, tisztségét pedig tíz évig, 2000-ig viselte. Utolsó nyilvános beszédét ekkor, utódja, Mádl Ferenc köztársasági elnöki beiktatásakor tartotta. Megválasztásának évfordulóján konferenciát szerveznek tisztelői és egykori politikustársai.

 

 

Utoljára frissítve: 2015-06-27 22:40:13

További híreink
Hagyományőrzés az iskolában
Bár az iskola elsősorban a tanulásról, a különféle tudományágak megismeréséről szól, ám mellette lehetőséget kell biztosítani a gyerekeknek a nemzeti tradíciók, szokáso...
2024-04-23 16:19:30, Hírek, Aktuális Bővebben
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Aktuális Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Baloldali, szociáldemokrata, zöld választ adna a DK, az MSZP és a Párbeszéd a jelenlegi belpolitikai krízisre....
Bővebben >>