Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Mátyás napja van.
Gondban van a budai Fény utcai piac – leléptek a kereskedők
2020-01-24 14:18:39
Gondban van a budai Fény utcai piac – leléptek a kereskedők

Gondban van a budai Fény utcai piac – leléptek a kereskedők

A Mammut bevásárlóközpont környezetében zajló hatalmas építkezések, a munkaerőhiány és a Nébih óriási médiavisszhangot kiváltó két évvel ezelőtti boltbezárása miatt rengeteg vásárló pártolt el Fény utcai piactól, írja a napi.hu.

 

Egy üres üzlethelyiség havi 300 ezer forint veszteséget jelent a társaságnak, amely éves szinten, 15 helyiséggel számolva 54 millió forint.

 

A II. kerület polgármestere szerint az elmúlt években 30 százalékkal kevesebben járnak oda vásárolni, jelenleg pedig 15 üzlethelyiség áll üresen, ezek hasznosítása a jelenleg érvényben lévő feltételrendszerrel szinte lehetetlen.

 

„Ezért úgy döntöttünk, hogy felkaroljuk a piacot és az üzemeltetőt, a kereskedőket és az itt élő, vásárló embereket is bevonva elkészítünk egy olyan javaslatot, amely újra Buda első számú gasztronómiai helyévé teszi a Fény utcát. Mindezt oly módon, hogy az árszínvonal kialakításánál a lakosság érdekeit is szem előtt tartsuk.

 

Ennek első lépéseként lehetővé tesszük, hogy ne feltétlenül csak élelmiszert árulhassanak a piacon – hanem új, gasztronómiai fókuszú, illetve a lakosság életminőségét emelő üzlethelyiségeknek is legyen lehetőségük megjelenni. Rendezni kell az őstermelői asztalok kérdését is, hisz hatalmas érték! Emellett felkértük a piac vezetését, hogy készítsen részletes tervet a piac megújításáról” – tette közzé piacmentő felhívását Őrsi Gergely polgármester.

 

További híreink
„A székelyek sem nem nácik, sem nem kommunisták” – közölte Orbán irodalmi vérebe
Én, sokakkal ellentétben, kifejezetten örülök annak, hogy Demeter Szilárd differenciálni képes. Sajnos sok esetben viszont nem differenciál ilyen finom eleganciával és a ...
2020-02-22 17:43:59, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Ez a valóság – több száz méteres sor Budapesten az ingyenételért
Ez egy sorbanállás, ma, szombaton. Az élelmiszerbolt előtt ugyan, de nem élelmiszerért, hanem ételért. Te érted a különbséget. Az élelmiszert bent adják a boltban pénzért...
2020-02-22 17:43:57, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Bódi Sylvi rasszista ironizálással nyalt be az Orbán-kormánynak – Mikronéziából
Végre Bódi Sylvi is nyilatkozott a koronavírusról: a jelenleg Mikronéziában élő modell meglehetősen rasszista uszítással vezetett le Instagram-oldalán, hogy szerinte hogy...
2020-02-18 19:28:25, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Szentszék állásfoglalását kérte nyílt levelében a Civil Összefogás Fórum és a Civil Összefogás Közhasznú Ala...
Bővebben >>