Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Gulyás: Kövér nem vállalta az államfői posztot
2022-01-03 12:38:08
Gulyás: Kövér nem vállalta az államfői posztot

Gulyás: Kövér nem vállalta az államfői posztot

Gulyás Gergely interjút adott az ATV-nek, a Miniszterelnökséget vezető miniszter pedig Novák Katalin köztársasági elnöknek való jelölése kapcsán arról is beszélt, hogy Novák Katalin előtt Kövér László neve is felmerült.

 

A 444 összefoglalójából kiderül, hogy Gulyás szerint Novák jelölése azt "szombolizálja", hogy "van egy kiválóan alkalmas jelöltünk a tisztség betöltésére", és azért a családügyi miniszterrel esett a választás, "mert a több felmerülő jelölt közül Kövér László nem vállalta".

 

Gulyás, aki megnyerte, hogy jövőre folytassa Novák Katalin családpolitikáját, azt mondta, Orbán Viktor először Kövér Lászlót kérte fel államfő-jelöltnek, de Kövér „egyértelműen jelezte, hogy ahogy korábban, úgy most sem szeretné elfoglalni az államfői széket”.

 

A Miniszterelnökséget vezető miniszter úgy fogalmazott, Kövér ellen „egyetlen fajsúlyos érvet” tudott volna felhozni, azt, hogy "a Fideszben nehezen betölthető űrt hagyott volna a házelnök kivonulása a pártpolitikából".

 

A korábbi köztársasági elnökökről azt mondta, nagyra becsüli "Mádl és Sólyom elnök urak elnöki tevékenységét", de szerinte Áder János tíz éve úgy látja el az elnöki feladatokat, "hogy az megalapozott kritikára nem adott okot".

 

 

További híreink
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Vitézy Dávid szerint öt éven belül megépülhet a vidámpark Budapesten
Az önkormányzati választáson főpolgármesterként induló Vitézy Dávid a BKK-rendészet megerősítése után új szórakoztató központot ígér a budapestieknek – és még közpénz s...
2024-04-18 17:49:40, Hírek, Aktuális2 Bővebben
A világ legnagyobb IT vállalata tarol a használt laptopok piacán is
A használt laptopok piacán számos márkával találkozhatunk, de főleg a legnagyobbak jól bejáratott sorozatai tűnnek fel. Nem véletlen, ugyanis ezek már bizonyítottak, tart...
2024-04-12 14:15:10, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A használt laptopok piacán számos márkával találkozhatunk, de főleg a legnagyobbak jól bejáratott sorozatai tű...
Bővebben >>