Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Csongor napja van.
Gyárfás az úszósport Farkas Flóriánja
2016-01-08 16:40:19
Gyárfás az úszósport Farkas Flóriánja

Gyárfás az úszósport Farkas Flóriánja

Széles Sándor úszóedző korábban a londoni olimpián aranyérmet nyerő Gyurta Dániel és Risztov Éva edzője volt, valamint Verrasztó Evelynnel és Verrasztó Dáviddal is együtt dolgozott. A szakember Hornyák Viktorral közösen az általa vezetett Úszó-Nevelő Műhely Facebook oldalán arra szólította fel a Magyar Úszó Szövetség tagjait Hosszú Katinka esetét követően, hogy hívjanak össze rendkívüli közgyűlést, érjék el Gyárfás Tamás elnök lemondását és válasszanak új elnökséget.

 

Nem elhanyagolható momentum az egyre dagadó árban, hogy a miniszterelnök politikamentesen (!) felajánlotta mai rádióinterjújában a segítségét az ügy rendezése érdekében. Csak az nem derült ki, hogy Gyárfás mellett, avagy ellenében.

 

Mindeközben péntekig kilencven úszóedző írta alá azt a nyilatkozatot, melyben kiállnak Kiss László csütörtökön lemondott szövetségi kapitány mellett, s nyilvános bocsánatkérést várnak Shane Tusuptól, Hosszú Katinka edzőjétől, egyben férjétől.

 

"E nyilatkozatot aláíró magyar úszóedzők nevében a leghatározottabban visszautasítjuk azt a szégyenteljes eljárást, amellyel Hosszú Katinka, de elsősorban férje, Shane Tusup kezelte Kiss László szövetségi kapitány párbeszédre irányuló gesztusát a 2016. január 6-án tartott sajtótájékoztatót követően" - áll az MTI-hez eljuttatott pénteki nyilatkozatban, amelyet neves klubedzők is aláírtak.

 

 Orbán kilövésre kész

 

A szakemberek elismerik Hosszú és edzőjének elmúlt években elért kiváló eredményeit, mellyel szerintük is nagyban segítették a sportágat, ugyanakkor kiemelték, hogy ezek még mindig messze elmaradnak Kiss Lászlónak az elmúlt évtizedekben elért sikereitől. A levélben méltatták a magyar szakember kapitányként végzett munkáját, megjegyezve, hogy "bámulatos tudását" szükség esetén bárkivel megosztotta, s így tett nem egyszer Hosszúval is.

 

"Pontosan ezért tartjuk felháborítónak, hogy amikor párbeszédre törekedne egy versenyzővel és edzőjével, akkor a versenyző az edző nyomására kitér előle, de fogalmazzunk pontosan: faképnél hagyja. Történjék bárhol, bármilyen körülmények között, mindez önmagában is minősíthetetlen, mint ahogy azt sem tartjuk helyénvalónak, hogy a kapitánynak kell egyáltalán keresnie a versenyzőt és edzőjét, mert azoknak valamilyen kívánságuk van. Ennek épp fordítva kellene történnie normális esetben: nekik kellene időpontot kérniük a kapitánytól, ennek a világon mindenütt ez a rendje - de különösen az, ha a kapitányt Kiss Lászlónak hívják" - olvasható a nyilatkozatban.

 

Az aláírók felszólították Shane Tusupot, hogy a jövőben adja meg a kellő tiszteletet Kiss Lászlónak, a sajtótájékoztatón történtek kapcsán pedig nyilvános kérjen bocsánatot.

  

(MTI/hvg/atv nyomán)

 

További híreink
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben
A Momentum szerint Sulyok Tamás méltatlanná vált a köztársasági elnöki pozícióra
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnöki pozícióra, ugyanis hazudott a családjával kapcsolatban.
2024-03-22 12:57:58, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A mesterséges megtermékenyítés hatásfokának növelése és az embriók maximális védelme érdekében csökkentették a...
Bővebben >>