Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Izidor napja van.
Gyere elő János - hová lett a köztársasági elnök...?
2020-03-19 18:37:29
Gyere elő János - hová lett a köztársasági elnök...?

Gyere elő János - hová lett a köztársasági elnök...?

Szél Bernadett a közösségi oldalán keresi a köztársasági elnököt, aki többek között azért elnöke a nem létező köztársaságnak, hogy kritikus helyzetekben – is – kiálljon mellette. De Áder eltűnt, elfújta a szél. A képviselő pedig az alábbi posztban kutatja égre-földre:

 

„Szeretnék feltenni egy kérdést: hol van Magyarország köztársasági elnöke, Áder János? Koronavírus-járvány van Magyarországon, a kormány veszélyhelyzetet hirdetett, rendkívüli korlátozó intézkedésekre került sor, és a köztársasági elnöknek se híre, se hamva. Pedig elvileg van egy államfőnk — tavaly decemberben a Fidesz meg is duplázta a fizetését, aminek köszönhetően ma már 3 millió forintot keres havonta.

 

És mégis mit kapunk tőle mi, magyar állampolgárok? Szól-e hozzánk a nehéz időkben, kapunk-e tőle bátorítást, támogatást, megerősítést? Felhívja-e a figyelmünket a felelősségvállalás, az egymásra való odafigyelés és a bizalom fontosságára? Köszönetet mond-e azoknak az embereknek, akik a frontvonalban küzdenek a vírussal: egészségügyi dolgozók, orvosok százainak?

 

Nem, Áder János semmi ilyesmit nem mond. Ha valaki csak az elnöki hivatal honlapjáról tájékozódna, fogalma sem lenne, mi történik most Magyarországon.

 

Az elnök utoljára decemberben adott ki sajtóközleményt, tavaly nyáron nyilatkozatot, és bár március 15-én mondott egy beszédet, elfelejtette benne megemlíteni, mi történik éppen körülöttünk. Facebook-oldalán utoljára 2014-ben közölt valamit a nyilvánossággal, azóta nem kommunikál velünk ezen a csatornán sem.

 

Szerintem ez így nagyon nincs rendben.

 

És akkor a pozitív rész: érdemes megnézni, hogy tartja a kapcsolatot az emberekkel a szlovák államfő, Zuzana Caputová. Amellett, hogy aktívan (és profin) használja a közösségi felületeket, tartott egy sajtótájékoztatót, amin beszélt az összetartás, az önfegyelem, az egyéni felelősség fontosságáról. Arról, hogy a közösségi kapcsolatokat a szükséges minimumra kell korlátozni, és kiemelt figyelmet kell fordítani az idősekre. Az egészségügyi dolgozókat hősöknek nevezte, akik értünk dolgoznak embert próbáló körülmények között. Teszi a dolgát. Ott van, példát mutat, tartja a lelket a nemzetben. Nagyjából így képzelném el egy köztársasági elnök szerepét egy ilyen helyzetben, amiben most vagyunk, és amilyenben még nem voltunk eddig. De a szomorú helyzet az, hogy Áder János most sincs velünk, nem áll mellettünk és nincs mondanivalója számunkra. Nincs köztársasági elnökünk” - írja felháborodva Szél Bernadett.

 

Kertész Z István

 

További híreink
Szünetelnek az easyJet kereskedelmi járatai
Az easyJet az elmúlt napokban 45 000 utasát vitte haza 650 „mentő” járatán, ezt a tevékenységét a kormányzati szervekkel együttműködve folytatja a légitársaság, de keresk...
2020-03-30 16:29:44, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Az állam kisajátította Karinthy örökségét, az önjelölt(?) utódot leléptették
Karinthy Márton váratlan halálát követően a Karinthy Színház művészeti vezetője Földes Eszter (képünkön) lett, akit az örökösök kértek fel a posztra. A fiatal színművészn...
2020-03-29 12:32:03, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Mától életbe lépett a tegnap meghirdetett kijárási korlátozás – ezek a legfontosabb pontjai
Szombattól, március 28-tól április 11-ig kijárási korlátozás lép életbe. Az Orbán Viktor miniszterelnök által bejelentett intézkedések részletszabályai már meg is jelente...
2020-03-28 11:13:24, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Karinthy Márton váratlan halálát követően a Karinthy Színház művészeti vezetője Földes Eszter (képünkön) lett,...
Bővebben >>