Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Márk napja van.
Gyurcsány alá hasalt az LMP-vezetés
2019-04-24 13:56:50
Gyurcsány alá hasalt az LMP-vezetés

Gyurcsány alá hasalt az LMP-vezetés

A rangsort tekintve egyébként a március-áprilisi adatsorban nagy változások nem fedezhetők fel januárhoz képest. Az azonban igen, hogy az általános népszerűségvesztés sokkal inkább érintette az ellenzékieket, mint a kormánypárti szereplőket.

 

Gulyás Gergely kancelláriaminiszter bukta a legtöbbet (-3), de mint a Medián kutatói figyelmeztettek: néhány százalékpontos ingadozás teljesen megszokott. Az ellenzéknél ehhez képest van -7 (Demeter Márta), -6 (Puzsér Róbert, Szabó Tímea és Fekete-Győr András), illetve -5 (Márki-Zay Péter, Hadházy Ákos, Molnár Csaba). Ezek már egyaránt a hibahatáron túli esések, így akár jelzésértékűeknek is mondhatók.

 

Érdekességnek mondható az is, hogy az LMP-nek a listán szereplő politikusai egyaránt a lista aljára kerültek, akaratlanul is felértékelve ezáltal Gyurcsány Ferencet, aki hosszú éveken keresztül sereghajtó volt.

 

A márciusi 18 százalékos kedveltsége alatt van például Demeter Márta és Ungár Péter (17 százalék), Vágó Gábor, az LMP EP-listájának vezetője (15). Rajtuk kívül csak a magát éppen nem radikálisnak mutató Gyöngyösi Márton (EP-listavezető, Jobbik) Gyurcsány mögött, vele egy szinten pedig a radikalizmusát távolról sem tagadó Toroczkai László. Tegyük ugyanakkor hozzá, az MSZP-Párbeszéd EP-lista első két helyén osztozó – egyaránt 19 százalékos – Tóth Bertalan és Szanyi Tibor sincs lényegesen jobb helyzetben. Ehhez képest Dobrev Klára 24 százaléka egyenesen középmezőny.

 

Az ellenzékben amúgy változatlanul Márki-Zay Péter és Karácsony Gergely a legtámogatottabb közszereplők 34 és 33 százalékkal – ezzel a kormánypártiak között csak a 7. és 9. helyett szereznék meg.

 

Karácsony az előző hónapban még 37 százalékon állt, azzal most egy szinten lenne legfőbb budapesti ellenfelével, Tarlós Istvánnal, de a jelek szerint ezt most nem sikerült hozni, a két mérés között esett ő is 4 százalékot.

 

Ami pedig a potenciális harmadik főpolgármester-jelöltet illeti, Puzsér Róbert most azzal tűnik ki, hogy 13 százalékos népszerűsége a Medián 2010 utáni méréseiben mélypontnak számít: az utóbbi 9 évben nem volt ennyire kevéssé elfogadott, országosan ismert politikus.

 

(forrás: hvg.hu)

Utoljára frissítve: 2019-04-24 14:00:41

További híreink
Nehogy tragikus hős legyen
Míg a kérdésén gondolkodtam, „Hogy bírod lelkileg ezt a sok valóságot a fejedben?”, ő már válaszolt is: „Ha engem kérdezel, én fáradt vagyok a félelemtől” – Bruck András ...
2024-04-21 10:22:54, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Állami revizorok ellenőrzik titokban a betegeket a kórházakban
Az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók munkáját és kórházi jelenlétét mostantól váratlanul ellenőrizhetik, a hét akármelyik napján, minden napszakban. Az Országos Kór...
2024-04-21 10:22:52, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Rendkívül bonyolult, oldalsó-koponyaalapi műtéteket végeznek a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ fül-orr-...
Bővebben >>