Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Emma napja van.
Gyurcsány és Dosztojevszkij
2018-04-28 10:44:42
Gyurcsány és Dosztojevszkij

Gyurcsány és Dosztojevszkij

Sok nagyon elgondolkodtató észrevétele közül egyet emel ki, amely konkrétan Gyurcsány Ferencre vonatkozik./.../ Lényege: “amíg Gyurcsány az ellenzék egyik vezéralakja, addig Orbán nem győzhető le, háttérbe kellene vonulnia…” mondja Sándor Iván, aki Gyurcsányt Dosztojevszkij hőséhez, A játékos-hoz hasonlította.

 

A regényben a főalak (a játékos) életében egyszer nyer a szerencsejátékon, ami egész életére a játék rabjává teszi. Élete során ezután már csak veszít, de egyre vadabbul játszik, mert egyszer majd szerencséje lesz újra.

 

Nem lett és Sándor szerint Gyurcsánynak sem lesz még egyszer szerencséje a politikában, mert annyira elhasználódott, mint márkanév. Félő azonban, hogy hiába e jó tanács, Ferenc nem áll le.

 

Pedig Orbán hatalmának egyik stabil biztosítéka tényleg ő: „Kíváncsi vagyok, mikor fogja végre belátni, hogy be kell fejeznie a politizálást az első vonalban. Biztos vagyok abban, hogy mind az MSZP-nek, mind a DK-nak nincs jövője a magyar belpolitikai életben, még akkor is, ha ez bántónak, sértőnek is tűnik sokak számára. Új ellenzék kell, új szereplőkkel és új gondolatokkal, ahhoz, hogy az ellenzék ne csak Budapesten és néhány nagyvárosban, hanem az egész országban ismét politikai tényező lehessen” – Véli Raskó György.

 

További híreink
Neked milyen álmaid irodája?
Rengeteg olyan munkakör van, amelyet különböző méretű irodahelyiségekben kell végezni. Rutintalan irodista azt hihetné, hogy teljesen mindegy minden, a lényeg, hogy leg...
2024-04-17 10:50:40, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnö...
Bővebben >>