Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Gedeon napja van.
Gyurcsány Ferenc népszerűtlen, Dobrev Klára kevésbé
2023-02-03 10:24:05
Gyurcsány Ferenc népszerűtlen, Dobrev Klára kevésbé

Gyurcsány Ferenc népszerűtlen, Dobrev Klára kevésbé

Az eredményekből kiderül, hogy Gyurcsány Ferenc az ország legelutasítottabb politikusa, a megkérdezettek 67 százaléka semmiképp sem látná szívesen a volt kormányfőt fontos pozícióban - a válaszadók 99 százaléka ismeri őt. A DK elnökét még az ellenzéki szavazók 50 százaléka is egyértelműen elutasítja.

 

A népszerűtlenségi rangsorban felesége, Dobrev Klára követi 45 százalékkal, a kormánypárti és bizonytalan szavazók körében hasonló értékelést kapott, mint Gyurcsány Ferenc, ám fontos szerepben mégis 59 százaléknyi ellenzéki szavazó látná, az éles elutasítottság vele szemben pedig csak 17 százalék.

 

A rangsorban érdekes lehet Karácsony Gergely helyezése, akit a bizonytalanok és a Mi Hazánk-szavazók sem utasítanak el annyira, mint Dobrev Klárát. Karácsony Gergely az ellenzékiek körében 69 százalékos népszerűségű, 13 százalékos elutasítottságú. Nála viszont népszerűbb Donáth Anna, a Momentum gyermekvállalás után visszatért EP-képviselője, akit pártja miniszterelnök-jelöltnek "építhet fel", az összes válaszadó 40 százaléka, míg az ellenzékiek bő háromnegyede megnézné, mit tud fontos politikai szerepben. Donáth Anna elutasítottsága még Orbán Viktorénál is alacsonyabb - derül ki az összeállításból.

 

Toroczkai László (Mi Hazánk) népszerűsége igen magas a kormánypártiak körében (42 százalék), elutasítottsága pedig alacsony (13) ugyanebben a körben, az ellenzékieknél kevésbé kedvelik őt.

 

Az eredmények reprezentatívak korra, nemre, iskolai végzettségre és településtípusra, és plusz-mínusz 3 százalékkal térhetnek el attól, ami a teljes sokaság megkérdezése után jött volna ki.

További híreink
Közös EP- és fővárosi listát állít az MSZP, DK és Párbeszéd
Baloldali, szociáldemokrata, zöld választ adna a DK, az MSZP és a Párbeszéd a jelenlegi belpolitikai krízisre. Közös európai parlamenti- és fővárosi listát állít a három ...
2024-03-28 21:01:27, Hírek, Aktuális2 Bővebben
A dezertőr, mint politikai playboy – kommentálta Magyar Péter felbukkanását a PHSZ
Magyar Péter bejelentése csalódás. Remény helyett további reménytelenséget, válaszok helyett további kérdéseket vett fel - állítja az immár politikai párttá szerveződött ...
2024-03-26 18:23:19, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Dobrev Klára szerint nem Magyar Péter kell Magyarországnak
Varga Judit lemondott igazságügyi miniszter volt férje még a Demokratikus Koalíció vezetését is megrengette, miután többtízezres tömeget tudott összehívni március 15-én B...
2024-03-17 11:52:01, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Magyar Fotóművészek Szövetsége szervezésében egy generációkat összefogó csoportos kiállítás látható Pécsen....
Bővebben >>