Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Emma napja van.
Gyurcsány nem viccelt, mikor megszorításokat jósolt
2014-07-18 15:20:34
Gyurcsány nem viccelt, mikor megszorításokat jósolt

Gyurcsány nem viccelt, mikor megszorításokat jósolt

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke nem a levegőbe beszélt, amikor a választási kampányban megjósolta, hogy megszorításra lesz szükség, mivel a kormány nem tud költségvetést készíteni - hívta fel a figyelmet Kerék-Bárczy Szabolcs, a DK elnökségi tagja pénteki sajtótájékoztatóján.

 

- A  kampányban Gyurcsány Ferenc jóslatára a Fidesz úgy reagált, hogy a baloldal és a megszorítások kéz a kézben járnak, mára azonban kiderült, hogy nem Gyurcsány Ferenc beszélt a levegőbe, hanem a Fidesz, és a megszorításokat a választás után tovább kormányzó jobboldal sem tudja elkerülni - emlékeztetett a politikus. 


A DK elnökségi tagja ezzel arra reagált, hogy Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter csütörtökön bejelentette: a kormány 110 milliárd forintot zárol a kormányzati kiadásokból azért, hogy biztonsággal teljesíthető legyen a 2,9 százalékos hiány a GDP arányában.

 

 

Kerék-Bárczy Szabolcs hangúsolyzta, erre az évre kifejezetten választási költségvetés készült, amelyet máris korrigálni kell.

- Először a madzagra kent mézként megemelt közmunkaprogramot fogták vissza: már májusra százezer közfoglalkoztatottat löktek ki a rendszerből, ami a költségvetésben legalább 70 milliárdos megtakarítás - jelentette ki, hozzátéve, hogy csütörtökön pedig Varga Mihály jelentett be újabb 110 milliárdos megszorítást. 
 

 

- Februárban a DK elnöke azt jósolta, hogy a makacsul 310 forint körül tanyázó euró-árfolyam mellett 250 milliárd körüli megszorításra lesz szükség - idézte fel Kerék-Bárczy, hozzátéve, ezek szerint tehát számíthatunk még egy, 70-80 milliárdos kormányzati szeretetcsomagra is, ha addig nem romlik tovább a helyzet.
 

Kerék-Bárczy Szabolcs szerint hiába állítja azt Varga Mihály, hogy a kormány csak saját magán takarékoskodik, mivel az összeg bő egyharmadát a minisztériumoknál zárolták, ami annyit jelent, hogy további 40 milliárddal jut kevesebb munkahelyteremtésre, továbbá a már amúgy is kivéreztetett oktatásra és egészségügyre. 
 

- "Jó" hír viszont, hogy a stadionok építése változatlan ütemben folytatódhat - jegyezte meg a DK elnökségi tagja, aki szerint a megszorítás a bizonyíték arra, hogy a kormány gazdaságpolitikája vakvágányon halad. 
- Az államosítás megöli a tisztességes versenyt, a tartalékok nem nyújtanak fedezetet, az infláció mesterséges eltüntetése csökkenti a bevételeket, a fogyasztás stagnál. Adót növelni már nem lehet és a presztízsberuházások leállítása sem oldja meg a strukturális problémákat. Az orbáni gazdaságpolitika a szakadékba vezet - foglalta össze Kerék-Bárczy Szabolcs.

Utoljára frissítve: 2014-07-18 15:22:52

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Családi nyaralás Ausztria legnagyobb UNESCO parkjában
A gyermekes családok mind tudják, hogy gyerekkel elindulni egy nyaralásra nem leányálom. Egyrészt maga a szervezés és csomagolás is már egy kész tortúra, különösen, ha ki...
2024-04-15 15:34:58, Hírek, Aktuális Bővebben
A gyerekek igazán tudnak örülni az ajándékoknak
Sok családban megszokott dolog, hogy az olyan ünnepeken, mint a karácsony, csak a gyerekek kapnak nagy ajándékokat, a felnőttek egymás között csak jelképes figyelmességek...
2024-04-09 19:37:46, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az...
Bővebben >>