Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Emma napja van.
Gyurcsány nyílt levele Orbánhoz: 1956 Magyarország, 2014 Ukrajna
2014-03-01 18:26:53
Gyurcsány nyílt levele Orbánhoz: 1956 Magyarország, 2014 Ukrajna

Gyurcsány nyílt levele Orbánhoz: 1956 Magyarország, 2014 Ukrajna

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke nyílt levélben fordult Orbán Viktor jelenleg még hivatalban lévő miniszterelnökhöz az ukrán válság miatt.



Gyurcsány Ferenc szombat délutáni nyílt levelében hívta fel Orbán Viktor figyelmét arra, hogy Oroszországnak elköteleződni, Magyarországot kiszolgáltatni Putyinnak nem szerencsés dolog.  

 



Miniszterelnök Úr!

1956-ban Kádár János felkérte a Szovjetuniót arra, hogy avatkozzék be a magyar forradalomba, és fegyveres erőkkel törje le azt. Kádár János akkor magyarok millióinak a vágyait az önálló államiságra és a demokratikus Magyarországra zúzta szét évtizedekre.

Néhány perccel ezelőtt az Orosz Federáció Felsőháza felhatalmazást adott Putyin elnöknek arra, hogy fegyveres erőkkel akadályozza meg szomszédunk, Ukrajna vágyát a demokratizálódásra és arra, hogy saját maga válassza meg szövetségi politikáját.

Döbbenetes a hasonlatosság 1956 Magyarországa, 1968 Csehszlovákiája, 2008 Grúziája és 2014 Ukrajnája között.

Miniszterelnök Úr!

2008-ban, az orosz-grúz háború idején Ön rendkívül éles hangon ítélte el az orosz agressziót. A mostani ukrajnai események tökéletesen alátámasztják az Ön 2008-ban hangoztatott nézeteit.

Tegyük félre vitáinkat arról, hogy bölcs dolog-e az atomenergia, hogy meg tudjuk-e mondani, milyen energiára lesz szüksége hazánknak húsz év múlva, hogy gazdaságilag jó üzletet kötött-e Magyarország Putyin Oroszországával.

Kérem, gondolja át még egyszer, szabad-e Magyarország energetikai jövőjét ahhoz az Oroszországhoz kötni, amely külpolitikai céljai elérése érdekében nem csupán a gazdasági nyomásgyakorlástól, hanem a katonai erő alkalmazásától sem riad vissza.

Szeretnénk bízni abban, hogy a mai napon Ön is megértette, hogy rendkívül veszélyes ennyire kiszolgáltatni Magyarországot Putyin Oroszországának.

Biztosak vagyunk abban, hogy Ön, az egykori antikommunista Orbán Viktor nem akarja, hogy az utókor a Szovjetuniót behívó Kádár Jánosként tartsa számon.

Még  mindig nem késő: kérjük, álljon el ördögien veszélyes tervétől.


Gyurcsány Ferenc
A DK elnöke

Utoljára frissítve: 2014-03-01 18:28:40

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Családi nyaralás Ausztria legnagyobb UNESCO parkjában
A gyermekes családok mind tudják, hogy gyerekkel elindulni egy nyaralásra nem leányálom. Egyrészt maga a szervezés és csomagolás is már egy kész tortúra, különösen, ha ki...
2024-04-15 15:34:58, Hírek, Aktuális Bővebben
A gyerekek igazán tudnak örülni az ajándékoknak
Sok családban megszokott dolog, hogy az olyan ünnepeken, mint a karácsony, csak a gyerekek kapnak nagy ajándékokat, a felnőttek egymás között csak jelképes figyelmességek...
2024-04-09 19:37:46, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Úgy érzi, hogy érdekli a különféle örömök világa, elege van a megszokott együttlétekből, valami többre, vala...
Bővebben >>