Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma József napja van.
Gyurta Dániel Szijjártó főtanácsadójából immár nagykövet lett
2022-11-24 12:34:12
Gyurta Dániel Szijjártó főtanácsadójából immár nagykövet lett

Gyurta Dániel Szijjártó főtanácsadójából immár nagykövet lett

Az államfő Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter előterjesztésére – érdemei elismerése mellett – felmentette Pintér Attila rendkívüli és meghatalmazott nagykövetetet a belgrádi nagykövetség vezetésére kapott megbízása alól.

 

Novák Katalin ugyanakkor – szintén a külügyminiszter javaslatára – Bán Jankának rendkívüli követi és meghatalmazott miniszteri rangot, Gyurta Dánielnek rendkívüli és meghatalmazott nagyköveti rangot adományozott.

 

A köztársasági elnök Orbán Viktor javaslatára megállapította, hogy Vitézy Dávidnak, a Technológiai és Ipari Minisztérium államtitkárának e megbízatása – lemondására tekintettel – 2022. november 21-ei hatállyal megszűnt.

 

A határozatokból az nem derül ki, hogy Bán Jankára, valamint az olimpiai bajnok Gyurta Dánielre pontosan hol és milyen speciális diplomáciai feladat vár. Bán Janka régóta a külügyminisztérium főosztályvezetője, Gyurta Dániel „leigazolása” a külügyhöz sem újkeletű, három éve lett miniszteri főtanácsadó Szijjártó Péter mellett – emlékeztetett a 24.hu.

 

További híreink
Dobrev Klára szerint nem Magyar Péter kell Magyarországnak
Varga Judit lemondott igazságügyi miniszter volt férje még a Demokratikus Koalíció vezetését is megrengette, miután többtízezres tömeget tudott összehívni március 15-én B...
2024-03-17 11:52:01, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Tarlós a honvédelmi miniszter feleségét szeretné főpolgármesternek
A volt főpolgármester szerint Vitézy Dávid semmihez sem ért a közlekedésen kívül, Szentkirályi Alexandra – akit valamikor ő talált ki – viszont ismeri az önkormányzati ...
2024-03-17 11:51:59, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Míg Orbánnak alig van pénze, az apja uradalma egyre csak hízik
Az Orbán család már hosszú évek óta építgeti, szépítgeti a hatvanpusztai luxusmajorságot, József nádor egykori birtokát.
2024-03-17 11:51:57, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Demeter Szilárd (képünkön), aki - saját elmondása szerint - nem szeret színházba járni, aki nem olvassa a magy...
Bővebben >>