Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma György napja van.
Ha költöztetés, akkor doboz, buborék- és zsugorfólia
2021-06-12 10:12:45
Ha költöztetés, akkor doboz, buborék- és zsugorfólia

Ha költöztetés, akkor doboz, buborék- és zsugorfólia

Épp ezért tartom fontosnak, hogy beszéljünk egy kicsit a költöztetés során használt csomagolóanyagokról.

 

Megkerülhetetlen

 

Amikor elszállíttatja a holmijait, bútorait, minden esetben ügyelnie kell a megfelelő csomagolásra. Enélkül a megbízhatóbb, profi költöztetők ma már fel sem pakolják a bútorokat a teherautóra. Szerencsére vannak olyan megbízható cégek, akik kifejezetten ügyelnek erre, sőt még a szállító járművük is fel van szerelve csomagolóanyagokkal. Ilyenkor akár a helyszínen is tudnak korrigálni a nem jól becsomagolt bútorok védelmén.

 

Sőt, akad olyan profi cég is, mint a Servitius és Partnerei költöztetés, akik a teljes becsomagolást átvállalják Öntől, ha szeretné. Igen, ha ezt választja, akkor gyakorlatilag Önnek az ajtó kinyitásán és bezárásán kívül semmit sem kell tennie a költöztetés során. Ez pedig kényelmi szempontból egy elég komoly szolgáltatás én úgy gondolom. Főleg, ha hozzátesszük, hogy 100%-os felelősségvállalási garanciát is nyújtanak emellé.

 

Ha csak a költöztetést adja ki a kezéből

 

Ha Ön szeretné otthon megoldani a csomagolást, akkor először is be kell szereznie a különböző csomagolóanyagokat. Érdekesség, hogy a fent említett Servitius és Partnerei költöztetésnél akár ezeket is elérhetők (a dobozokat pl. bérbe is). Minden esetre, amiben érdemes gondolkoznia: dobozok, zsugorfólia, buborékfólia, nátronpapír, ragasztószalag. Lássuk, mi mire való.

 

A dobozokba kerülhetnek a kisebb tárgyak, melyek ha törékenyek (mint pl. a poharak), akkor jól fog jönni a nátronpapír. Ez egy megfelelő alternatívája az újságpapírnak, mely a törékeny tárgyak védelmére szolgál. A zsugorfólia ezzel szemben a világos színű, kényesebb szövetbútorok felületeit védi a koszolódástól. A buborékfólia pedig mechanikai védelmet nyújt festmények esetén, vagy antik bútorok számára. A ragasztószalaggal pedig ezeket rögzítheti a tárgyakra, vagy zárhatja a dobozokat.

 

Jó a szakember a költöztetésnél

 

Persze mindez sokat segít, de a garantált sikerhez (sérülésmentes érkezéshez) szükséges a jó költöztető szakember is. Ő az, aki biztosítani fogja Önnek azt, hogy épségben meg fognak érkezni a bútorai.

 

Ahhoz viszont, hogy ez valóban így is legyen, több lépésen is végig kell mennie. Eleve ellenőriznie kell, hogy megfelelő-e a csomagolás. Majd a legoptimálisabb sorrendben, megfelelően beforgatva kell a helyére tennie a bútorokat. Ügyelnie kell a megfelelő rögzítésekre. És a megfelelő helyekre pokrócokat kell tennie, hogy garantálja a sérülésmentes utat.

 

Mint Ön is láthatja, fontos lépései vannak a sérülésmentes szállításnak. És ezt nem spórolhatja meg senki.

 

(x)

Utoljára frissítve: 2021-06-12 10:31:19

További híreink
Nagyobb védelem az egyre kifinomultabb emberkereskedelem ellen
Nagyobb védelmet nyújtanak az emberkereskedőknek áldozatul esetteknek az Európai Parlament által elfogadott szabályok.
2024-04-23 19:19:20, Hírek, Színes Bővebben
A bejárati ajtó több mint egy egyszerű nyílászáró
Igaz, egy beltéri ajtóhoz hasonlítva már nem is olyan “egyszerű” a szerkezete, hisz sok mindenben eltér a felépítése, kialakítása. A bejáratnál lévő nyílászáró szimbolizá...
2024-04-23 16:35:24, Hírek, Színes Bővebben
Az elektromos autók töltésének folyamata is megállíthatatlanul fejlődik
Hogy ez mit jelent a gyakorlatban? Az kétségtelen, hogy a villanyautókkal kapcsolatban a legtöbb kérdés a töltés kapcsán érkezik. Ez a legfontosabb terület, hisz nagymé...
2024-04-22 15:35:20, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Rengeteg olyan munkakör van, amelyet különböző méretű irodahelyiségekben kell végezni. Rutintalan irodista a...
Bővebben >>