Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Emma napja van.
Habony újjáélesztette a Kaya Ibrahim-Joszip Tot sztorit..?
2016-03-17 16:40:17
Habony újjáélesztette a Kaya Ibrahim-Joszip Tot sztorit..?

Habony újjáélesztette a Kaya Ibrahim-Joszip Tot sztorit..?

Már szegény Kósa, aki sosem a szofisztikáltan diplomatikus megnyilatkozásairól volt híres, ő is elkottyantotta, hogy Habony kezelhetetlen, ezért is nem tudnak vele mit kezdeni, de Einstein-i magasságokban repül a zsenialitása.

 

A jelek szerint valóban, de a zsenialitása egyre inkább idomul a hajdani Kaya Ibrahiméhoz, mint a relativitás atyjáéhoz – bár minden relatív.

 

Most éppen a 2013-ba, Rogán által villámgyorsan végigvert letelepedési kötvények eddig homályba húzódott, ám mostanában egyre nagyobb nyilvánosságot kapó, hatalmas nyereséget feltételező bizniszéről kutakodott a Heti Válasz. A haszonélvezők között több magasan (sőt legmagasabban) pozícionált kormánytagot is sejtenek. S minden mögött újra és újra Habony sejlik fel.

 

A mesterien kusza ügylet lényege, hogy a 300 ezer euróért és 40-60 ezer eurós ügyintézési díjért megvásárolható, európai tartózkodást nyújtó letelepedési kötvény 2013-as bevezetése óta hihetetlenül jó bizniszt jelent azon keveseknek, akik forgalmazói jogosítványhoz jutottak. A pályáztatás nélkül helyzetbe hozott kivételezettek ügyletenként 80-90 ezer eurót kasszíroznak, ami jóval több, mint az állam haszna.

 

A bizniszben érdekelt három cég közül kettő, a kínai és az iszlám országok érdekeltségeit lefedő HSSDF 2902 és az Arton Capital Kft. Tulajdonosi háttere áttekinthetőként minősíthető. Viszont a harmadik, a balkáni és (volt) orosz területekre koncentráló cég, a VolDan Investments Ltd. már erősen emlékeztet egy régi, Kaya Ibrahim és Josip Tot című történetre. Ugyanis a Heti Válaszban megjelent cikk szerint a VolDan vezetői egy grúz-izraeli származású, magyarul is jól beszélő üzletember, Shabtai Michaeli, és a budapesti metrókijárók Princess pékségeit üzemeltető, hasonló hátterű Michael Gagel áll.

 

A lap információi szerint a két férfi közeli családtagjai szoros kapcsolatban vannak Rogán Cecíliával, Vajna Tímeával, Kökény-Szalai Viviennel (a TV2 új hírigazgatójával), Kaminski Fannyval (Habony Árpád volt feleségével) és Nagy Boglárkával (Habony jelenlegi festőművész barátnőjével).

 

Több mint érdekes tény, hogy a Parlament gazdasági bizottsága nemrég engedélyezte a VolDannak, hogy a tevékenységét Törökországra, Azerbajdzsánra, Dél-Afrikára és Kenyára is kiterjessze. Mint emlékezhetünk, az azeri elnök feleségének – ez idáig érthetetlen okból - nemrég személyesen Orbán Viktor adott át magas állami kitüntetést, Kövér László pedig a március 15-ei ünnepet Dél-Afrikában töltötte.

 

Lapinformációk szerint a letelepedési kötvényekkel foglalkozó három cég bevétele eddig 70 és 80 milliárd között lehet. Minimum.

 

További híreink
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Vitézy Dávid szerint öt éven belül megépülhet a vidámpark Budapesten
Az önkormányzati választáson főpolgármesterként induló Vitézy Dávid a BKK-rendészet megerősítése után új szórakoztató központot ígér a budapestieknek – és még közpénz s...
2024-04-18 17:49:40, Hírek, Aktuális2 Bővebben
A világ legnagyobb IT vállalata tarol a használt laptopok piacán is
A használt laptopok piacán számos márkával találkozhatunk, de főleg a legnagyobbak jól bejáratott sorozatai tűnnek fel. Nem véletlen, ugyanis ezek már bizonyítottak, tart...
2024-04-12 14:15:10, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Magyarországon a költészet napját József Attila születésnapján, április 11-én tartják 1964. óta.
Bővebben >>