Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Orbán napja van.
Háború vagy pénzügyi összeomlás jön?
2013-08-01 07:42:35
Háború vagy pénzügyi összeomlás jön?

Háború vagy pénzügyi összeomlás jön?

Háború vagy pénzügyi összeomlás lesz- Marc Faber svájci közgazdász és befektetési alapkezelő nem először mond lesújtó dolgokat a világgazdaságról.

 

Marc Faber volt az, aki a 2008-as válság kirobbanására is előre figyelmeztetett, és azóta is precízen ítéli meg a tőzsdei mozgások okait, a tőzsde várható viselkedését, valamint a kormányok reakcióit, kollégái rendre figyelmen kívül hagyják tanácsait.

 

Ezúttal Faber szerint olyan eseményekre számíthatunk, amilyenekhez egyetlen, életünk során tapasztalt összeomlás sem hasonlítható. Azt javasolta feliratkozóinak, hogy legjobb befektetésnek jelenleg a magasfeszültségű kerítések és az őrzővédő kutyák és természetesen a sűrűn lakott övezetektől távoli gazdaságok számítanak, feltéve, hogy a tulajdonos készen áll megvédeni őket.

 

Álljon itt néhány szemelvény az interjúból:

 

„Ha általánosságban nézzük a világot, mondjuk az 50-es, 60-as, vagy akár a 70-es évekhez képest, egyértelmű, hogy a pénzpiacok aránytalanul nagyra nőttek a valós gazdasághoz képest. Szemléltetésképpen például gondoljunk bele, hogy a világ GDP-je hozzávetőleg 60 ezer milliárd dollár, ugyanakkor a pénzpiacok ekkora összeget forgatnak meg minden egyes héten vagy ennél is rövidebb idő alatt.

 

Hiszem, hogy közeledik a nap, amikor megtörténik ennek a pénzlufinak a korrigálása, mégpedig lefelé.

Vagy kiigazítás történik negatív irányba az inflációrobbanás miatt, vagy összeomlik a rendszer.

 

Nem tudjuk, melyik végforgatókönyvet játsszák majd.

 

Egy napon véget ér, és történjen háború, vagy pénzügyi összeomlás által, biztos, hogy nagyon fájdalmas lesz.

A történelemből láthatjuk, hogy amikor a kormány kezdi elveszíteni a nép bizalmát, gyakran folyamodnak háborúhoz. Ez alkalommal sem lesz másként. Faber szerint pedig a III. Világháború, ami a judeo-keresztény és az arab világ közötti, mesterségesen keltett konfliktusokat kihasználva robban ki, öt éven belül elindulhat.

 

A globális pénzrendszer összeomlása és a hazugságokra épült pénzügyi lufi kidurranása elkerülhetetlen.”

 

Bánhidi Emese

Utoljára frissítve: 2013-08-01 07:42:29

További híreink
Majomhimlő: hogyan terjed a vírus és kik vannak a legnagyobb veszélyben?
Világszerte egyre több országból jelentenek majomhimlő megbetegedéseket, a vírus már Európában is jelen van, kilenc uniós országban, Nagy-Britanniában és Svájcban is regi...
2022-05-24 15:12:00, Hírek, Aktuális Bővebben
Karácsony szerint nem biztos, hogy a választók rosszul döntöttek, hogy nem erre az ellenzékre szavaztak
A főpolgármester azt is mondta, elég kényszeredett volt a miniszterelnök-jelöltsége, és nem ért egyet azzal a megállapítással, hogy mára politikai élőhalott lett belőle.
2022-05-22 19:16:29, Hírek, Aktuális Bővebben
Változó idők, változó telefonok
Nem is olyan régen még a nyomógombos telefonok idejében a mobilkészülék elejének még kevesebb, mint a felét foglalta el a kijelző. Ahogy viszont elkezdődött az okostelefo...
2022-05-20 19:53:20, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Sajnos – egyelőre – kedvenc hobbijának nem tud élni a helyszínen a szerény életvitelű Áder, mivel egy pecázásr...
Bővebben >>