Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Béla napja van.
Halál a Budakeszi erdőben – életveszélyesek az elhagyatott kunyhók
2015-12-25 20:31:09
Halál a Budakeszi erdőben – életveszélyesek az elhagyatott kunyhók

Halál a Budakeszi erdőben – életveszélyesek az elhagyatott kunyhók

Megkérdeztük az Országos Rendőr-főkapitányságot az esettel kapcsolatban, ahonnan a Budapesti Rendőr-főkapitányságra továbbították levelünket.

 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság rövid válaszában közölte, hogy közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja a haláleset körülményeit. Az elsődleges információik alapján szerintük idegenkezűség nem merült fel. További információkat azonban törvényi előírásokra hivatkozva, nem osztottak meg velünk. Ezzel egyidejűleg kerestük a Budakeszi erdő területét kezelő Pilisi Parkerdő Zrt-t (PPRt) is, ahonnan szinte azonnal olyan informális választ kaptunk, hogy a tragédia helyszínén lévő építmény nem az övék és nem áll a kezelésük alatt. Még azt is elmondták, hogy 1994-ig tudták visszanézni a tulajdoni lapokat, de nem találták a szóban forgó építmény semmilyen adatát. Az ügyben hivatalos választ is ígértek, ez azonban többszöri sürgetésünkre egy hónap alatt sem érkezett meg.

 

Ha az erdészet nem tudja, akkor mi elmondjuk, hogy az építményt 1981-82 fordulóján létesítették a Virág völgy nevű részen, és eredeti funkciója természetesen erdei pihenőhely volt, esőházzal, padokkal, asztalokkal és kis korlátokkal valamint tűzrakó-hellyel. A nagyon praktikusan és ízlésesen kialakított pihenőhelyet azonban hamarosan felfedezte egy fafaragó ember és eredeti funkcióját ellehetetlenítve életvitelszerűen beköltözött oda. Később az építményben majdnem mindig lakott valaki életvitelszerűen.

 

A felelősségtől most mindenki menekülne, noha egy hölgy élete szakadt meg, egy olyan nőé, aki nincstelen volt és valószínűleg azok közé tartozhatott, akik a legkevésbé sem tudják érvényesíteni az érdekeiket. Minden emberi élet egyedi és megismételhetetlen, annak elvesztése tragédia. Az egész társadalom tragédiája, mert nem tudott egy hajléktalan nőnek biztos fedelet, elfogadható életfeltételeket biztosítani.

 

Tudunk más hasonló erdei kunyhó beszakadásáról is. Általában olyan helyeken következik ilyen be, ahol az építmény neki van támasztva, vagy bele van mélyítve a hegy oldalába.

A rendőrség a törvényekre hivatkozik, amikor nem ad ki információkat – azonban legkésőbb a nyomozás lezárásakor igyekszünk tájékoztatni olvasóinkat, hogy mi állapítható meg a felelősökről.

 

 (Kertész Z István/kép: Lakatos Péter – mti)

 

További híreink
Neked milyen álmaid irodája?
Rengeteg olyan munkakör van, amelyet különböző méretű irodahelyiségekben kell végezni. Rutintalan irodista azt hihetné, hogy teljesen mindegy minden, a lényeg, hogy leg...
2024-04-17 10:50:40, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bár az iskola elsősorban a tanulásról, a különféle tudományágak megismeréséről szól, ám mellette lehetőséget...
Bővebben >>