Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Ervin napja van.
Hárítások az Alstom-ügyben: Horváth Csabát idéznék meghallgatásra
2016-05-26 18:00:27
Hárítások az Alstom-ügyben: Horváth Csabát idéznék meghallgatásra

Hárítások az Alstom-ügyben: Horváth Csabát idéznék meghallgatásra

A lap szerint a testület a jelenlegi városházi baloldali politikusok közül Horváth Csabának és Gy. Németh Erzsébetnek a vizsgált időszakkal kapcsolatos emlékeire is kíváncsi lesz.

 

A szocialista Horváth Csaba 2008-tól a BKV felügyeletével megbízott főpolgármester-helyettesként tevékenykedett, a most DK-s Gy. Németh Erzsébet a francia Alstom metrókocsiszerelvény-gyártó cég 2,3 millió eurós korrupciós ügyének nyomozásban érintett időszakban az MSZP frakcióvezetője, a párt budapesti első embere volt.

 

 

A Fővárosi Közgyűlés a következő, egy-két héten belül esedékes ülésén egy szervezeti és működésiszabály-módosítást követően dönt a korrupciógyanús 4-es metró beszerzést vizsgáló ideiglenes bizottság felállításáról.

 

A lap úgy értesült: a testületnek egy ellenzéki és két kormánypárti polgármester lesz a tagja, továbbá lesz egy munkatársa is, aki előkészíti a dokumentumokat. Üléseiken kezdeményezhetik, hogy az ügyben érintett, illetve akkor hivatalt viselők megjelenjenek, és válaszoljanak a kérdéseikre.

 

Természetesen elmegyek az Alstom metrókocsik 2006-os beszerzése kapcsán megalakuló fővárosi ideiglenes bizottság meghallgatására, amennyiben behívnak. Bízom benne, hogy az Alstom-ügyet vizsgáló ideiglenes bizottság felállítását korábban javasló Kocsis Máté fővárosi tanácsnok, VIII. kerületi polgármesternek és Tarlós István főpolgármesternek is számot kellene adnia bizottság előtt az Alstom-szerződések 2011-es újrakötésével kapcsolatban.

A Széll Kálmán tér beruházását és az ottani túlszámlázás-gyanús eseteket vizsgáló bizottságot akarunk felállítani, és ehhez elvárjuk Kocsis Mátéék támogatását is” – reagált a hírre Horváth Csaba.

További híreink
Neked milyen álmaid irodája?
Rengeteg olyan munkakör van, amelyet különböző méretű irodahelyiségekben kell végezni. Rutintalan irodista azt hihetné, hogy teljesen mindegy minden, a lényeg, hogy leg...
2024-04-17 10:50:40, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az önkormányzati választáson főpolgármesterként induló Vitézy Dávid a BKK-rendészet megerősítése után új szó...
Bővebben >>