Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Béla napja van.
Három nap kellett: Kósa ma bocsánatot kért a hétvégi fidelitasos zsidózásáért
2019-12-02 12:08:43
Három nap kellett: Kósa ma bocsánatot kért a hétvégi fidelitasos zsidózásáért

Három nap kellett: Kósa ma bocsánatot kért a hétvégi fidelitasos zsidózásáért

A Fidelitas szombati tisztújító kongresszusán felszólalt egyebek közt Kósa Lajos, a Fidesz egyik vezető politikusa az ellenzéki összefogásról ironizált a maga sajátos módján. Véleménye szerint a „nyilasok a neoliberálisokra szavaztak, a globalisták összeálltak az antiglobalistákkal, a nemzeti radikálisok meg átszavaztak a balliberális oldalra”/…/ „A zsidók kénytelenek voltak – vagy lehet, hogy jól is esett nekik – a nyilas vitézt megszavazni a Hajdú-Bihar megyei közgyűlésben...”

 

A történtek miatt mind a MAZSIHISZ, mind a kormányhoz közelebbi EMIH is felháborodva reagált.

 

 Heisler András, a Mazsihisz elnöke Facebookon három kérdést tett fel Kósának.

 

"Kósa Lajos valóban nem tudja, hogy megyéjéből 1944-ben Auschwitzba deportálták a zsidókat? Tényleg nincs tisztában azzal, hogy a Hajdú-Bihar megyében élő maradékok maradékával, azaz néhány száz zsidóval nem lehet sem megnyerni, sem elveszíteni az önkormányzati választásokat? Vagy egész egyszerűen a meghirdetett „zéró tolerancia” került elég látványosan felmondásra?" - írta.

 

Köves Slomó az EMIH vezető rabbija a Neokohn.hu-n írt válaszában többek között azt íírta, hogy:

 

"Tudva levő, hogy Hajdú-Bihar megyében nincsenek zsidók. Nincsenek, mert 75 évvel ezelőtt pár nap leforgása alatt haláltáborokba vitték és legyilkolták őket. Tekintettel arra, hogy nincsenek, így nem is tudhattak szavazni a legutóbbi, 2019. októberi helyhatósági választáson. Ez eddig legalább annyira triviális, mint amennyire szomorú."

 

Kósa mai facebook-posztjában a történtekre azzal reagált, hogy a Fidelitas szombati rendezvényén elhangzott mondataiban talán félreérthető módon arra utalt, hogy az ellenzéki együttműködés a holokausztban elveszített zsidó honfitársainkon korábban gúnyolódó jobbikosokra is kiterjed (értse bárki bárhogy is a szavait).

 

A Fidesz politikusa ma közölte, hogy amennyiben szavaival, megfogalmazásával akár egyetlen magyar zsidó polgártársát is megsértette, úgy azért tőlük bocsánatot kér.

 

Sem a kormány, sem a pártja nem határolódott el, sem nem reagált Kósa szavaira.

 

(forrás: szabadhir.hu)

Utoljára frissítve: 2019-12-02 12:00:53

További híreink
Nehogy tragikus hős legyen
Míg a kérdésén gondolkodtam, „Hogy bírod lelkileg ezt a sok valóságot a fejedben?”, ő már válaszolt is: „Ha engem kérdezel, én fáradt vagyok a félelemtől” – Bruck András ...
2024-04-21 10:22:54, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Állami revizorok ellenőrzik titokban a betegeket a kórházakban
Az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók munkáját és kórházi jelenlétét mostantól váratlanul ellenőrizhetik, a hét akármelyik napján, minden napszakban. Az Országos Kór...
2024-04-21 10:22:52, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren n...
Bővebben >>