Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Auguszta napja van.
Három szem krumpli és a zéró tolerancia
2014-01-29 09:15:20
Három szem krumpli és a zéró tolerancia

Három szem krumpli és a zéró tolerancia

Ehhez a történethez nehéz bármit is hozzáfűzni. Így kezdődött: 


Egy 79 éves bicskei férfi három darab burgonyát akart fizetés nélkül kivinni az üzletből. Cselekménye során azonban a biztonsági őrök tetten érték. A rendőrök előállították a Bicskei Rendőrkapitányságra, ahol szabálysértési eljárás indult ellene - olvasható a rendőrségi közleményben.  

 

<<<<<<<<<<>>>>>>>>>> 

 

Ebben a percben (2014. jan. 28. 17óra 25 perc) közel 2300 olvasónk által ajánlott, harminc olvasói hozzászólást kiváltó Bicskei Szó poszt ügyében eddig hat konkrét élelmiszer felajánlás érkezett a három szem burgonyát zsebre tévő közel 80 éves embernek. A Bicskei Rendőrkapitányság segíteni fogja az adományok célba érését - mindez kiderül a Bicskei Szó megyei rendőr-főkapitányságtól kapott válaszából is.  


<<<<<<<<<<>>>>>>>>>> 

 

Tisztelt Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Sajtószolgálata!


Szíves segítségüket kérem.

Eddig hat felajánlás érkezett a 3 szem krumplit ellopni próbáló idős embernek. Olvasóink kérdezik, hogy ki volt ő, hol lakik, hová vigyék az adományt...  Elmondtam, hogy ezt a rendőrség biztosan nem adhatja ki.

 

Arra gondoltam azonban, ha a bicskei rendőrök esetleg elmondanák a vétséggel terheltnek, hogy a bicskei Családsegítő Szolgálatnál és/vagy a Katolikus Karitásznál segítenének rajta - akik már az is lehet, hogy régen megtették ezt az ő esetében is -, akkor én minden Bicskei Szót olvasó adakozni szándékozónak elmondanám azt, hogy vigyék e két hely valamelyikére az élelmiszert.

A neki szánt szatyrokra, zsákokra tegyenek címkét: "79 év". 

Köszönettel, Izing Antal újságíró

 

<<<<<<<<<<>>>>>>>>>> 

 

Tisztelt Izing Úr!

 

Tájékoztatom, hogy levelét a Bicskei Rendőrkapitányság felé továbbítottam. Ezen túl tájékoztatom arról, hogy a témában megkeresett bennünket a Fejér Megyei Hírlap is. A nekik küldött válaszunkat az alábbiakban küldöm.

 

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság tapasztalata az, hogy az utóbbi időben a bolti lopásoknál már nem igazán jellemző az, hogy a szabálysértési értékhatáron belül kis összegre – adott esetben ezer forint alatti összegre – kövessenek el lopásokat. A terménylopásoknál ez már gyakrabban előfordul. Utóbbi esetek többségét azonban kisebb településeken követik el, és a sértettje maga a termény termelője.

 

Ilyen esetekben – mivel ezen jogsértések az emberek szubjektív biztonságérzetét negatívan befolyásolják – a rendőrség a szabálysértőkkel szemben határozottan fellép.

 

A tulajdon elleni szabálysértőkkel szemben a Rendőrség – mint minden más szabálysértés esetén – figyelmeztethet, helyszíni bírságot szabhat ki, ami maximum 50 000 forintos pénzbírság lehet, vagy feljelentésttehet. Utóbbi esetben a Rendőrség az előkészítő eljárást folytatja le, és a Bíróság az, aki mérlegelést követően dönt. Szintén figyelmeztethet, pénzbírságot szabhat ki, ami maximum 300 000 forint lehet, közérdekű munkát szabhat meg, ami maximum 180 óra lehet, illetve elzárással is sújthatja a szabálysértőt, ami maximum 60 nap lehet.

 

Tapasztalatunk szerint azon személyek, akik ellen ilyen jellegű szabálysértés miatt már intézkedtek a rendőrök, odafigyelnek arra, hogy az 50 000 forintos értékhatárt ne lépjék túl a szabálysértések elkövetésekor.

 

A fentieken túl arról is tájékoztatlak, hogy a Rendőrség minden egyes tulajdon elleni szabálysértés esetén minden körülményt figyelembe véve mérlegel. A törvény azonban mindenkire egyaránt vonatkozik életkortól függetlenül a jogszabályban meghatározott értékhatáron belül, ez lehet 5 forint, de 49 999 forint is.


Tisztelettel:

Németh - Kész Mónika r. őrnagy



forrás: Velencei Hírhatár

 


Kérjük Olvasóinkat, aki tud segíteni az idős férfinak, jelentkezzen a Hírhatárnál, vagy a Bicskei Rendőrkapitányságnál!

Utoljára frissítve: 2014-01-29 09:19:36

További híreink
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Aktuális Bővebben
A szépségmegőrző rutin alapjai: ránctalanítás és szemkörnyékápolás
Mindannyiunk leghőbb vágya a fiatalos, vonzó megjelenés, és ebbe beletartozik az élénk tekintet, a jól ápolt, üde arcbőr is. Ahhoz azonban, hogy mindez megvalósulhasson, ...
2024-03-28 16:53:21, Hírek, Aktuális Bővebben
Fűtés-hűtés hőszivattyúval
Napjainkban egyre több alternatív, környezetbarát fűtési technológia és berendezés közül választhatunk. Ha egy igazán korszerű, alacsony fenntartási költséggel járó rends...
2024-03-27 10:36:23, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Manapság már egyáltalán nem furcsa, amikor azt halljuk egy ismerőstől, hogy külföldre megy tanulni vagy dolgoz...
Bővebben >>