Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Emma napja van.
Hasznos kellékek az üvegfúráshoz
2019-11-21 13:47:51
Hasznos kellékek az üvegfúráshoz

Hasznos kellékek az üvegfúráshoz

A munkához elengedhetetlen kellékek között kiemelt szerepe van a használt üvegfúrónak. A minőségi anyagának, valamint a megfelelő kialakításának egyaránt fontos szerepe van abban, hogy a megmunkált anyagban ne tegyen kárt, mégis könnyedén lehetővé tegye magát a fúrást.

 

Milyen célból lehet szükségünk az üveg fúrására?

 

Erre a kérdésre meglehetősen nehéz lenne egyértelmű választ adni. Számos oka lehet ugyanis annak, hogyha az üveg fúrását szeretnénk precíz és pontos módon kivitelezni.

 

Ilyen élethelyzet lehet akár a lakás esztétikus kialakítása kapcsán egy speciális megoldás, egy bútor üveges felületén egy funkcionális vagy díszítő elem rögzítése, vagy éppenséggel a lakás egy tetszőleges pontján egy újdonság elhelyezése. Bármilyen megoldás kapcsán akarjuk is megoldani az üveg fúrását, a biztonságos munkavégzés elengedhetetlen lesz.


Így gondoskodjunk az üveg biztonságos fúrásáról

 

Ha üveget szeretnénk fúrni, akkor az elővigyázatos munkavégzés fontosságáról semmi esetre se feledkezzünk meg. Az első és legfontosabb teendőnk olyan speciális üvegfúrót beszerezni, ami lehetővé teszi az anyagnak a felületének megmunkálását, és keményített fém vágófelülettel rendelkezik.

 

Miközben a fúrást végezzük, a törés kockázatát minimalizálni szükséges. Ehhez gittből vagy más szigetelő anyagból kis méretű védő gátat célszerű létrehoznunk a fúrás tervezett helye körül.

 

Ha ezzel megvagyunk, akkor egy kevés kis vazelint vagy terpentint is juttathatunk az anyagra, gondoskodva ezzel a kenésről és a hűtésről. A fúrás előtt az üveglapot egyenletes fa felületre érdemes helyezni, a munkához pedig javasolt alacsonyabb sebességet választani.

 

Nagyon fontos a védőszemüveg viselése is, mert az esetleg felpattanó üvegszilánkoktól így tudjuk megóvni a szemünket.


Üvegfúrók a precíz és pontos munkavégzéshez

 

Ha üveg fúrásához keresünk kellően hatékony eszközt, akkor minden valószínűség szerint olyan kellékre van szükségünk, amely megbízható, strapabíró és többféle terepen is alkalmazható. A hengeres szárú fúró tökéletesen megfelel ezeknek a követelményeknek. Egyaránt fel lehet ugyanis használni üveg, csempe, kerámia vagy pedig porcelán fúrásához is. Ráadásul után is lehet élezni, ha éppenséggel annak látjuk szükségét.

 

Annak függvényében, hogy milyen karakterisztikájú és vastagságú anyaghoz szeretnénk felhasználni, az egyes rendelkezésre álló méretek között is tudunk választani. Legyen szó tehát bármilyen üveg fúrásáról, akadálytalanul tudunk majd haladni a munkával.

 

(x)

Utoljára frissítve: 2019-11-21 13:29:37

További híreink
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Vitézy Dávid szerint öt éven belül megépülhet a vidámpark Budapesten
Az önkormányzati választáson főpolgármesterként induló Vitézy Dávid a BKK-rendészet megerősítése után új szórakoztató központot ígér a budapestieknek – és még közpénz s...
2024-04-18 17:49:40, Hírek, Aktuális2 Bővebben
A világ legnagyobb IT vállalata tarol a használt laptopok piacán is
A használt laptopok piacán számos márkával találkozhatunk, de főleg a legnagyobbak jól bejáratott sorozatai tűnnek fel. Nem véletlen, ugyanis ezek már bizonyítottak, tart...
2024-04-12 14:15:10, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Persze folyamatosan azt halljuk mindenhonnan, hogy mindig ragaszkodjunk az eredetihez, ne érjük be másolattal,...
Bővebben >>