Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Andrea napja van.
Hasznos tippek kutyásoktól kutyásoknak
2020-05-17 10:34:50
Hasznos tippek kutyásoktól kutyásoknak

Hasznos tippek kutyásoktól kutyásoknak

Most a csaholó házőrzők, a labdák kergetői, a postások rémei, a hűség megingathatatlan szobrai, azaz a kutyák gazdáinak hoztunk néhány tanácsot kedvencük gondozásával kapcsolatban. Dőlj hátra és érezd úgy magad, mintha épp egy napsütéses délutánon diskurálnál a többi gazdival a kutyafuttatóban, miközben a virgonc ebek ott kergetőznek körülöttetek.

 

Elegendő mozgás és játék

 

Ha kutyád van, felejtsd el a naphosszat tartó heverészést. Bár minden fajtának különböző a mozgásigénye, azonban mindegyikük igényli a gazdival való aktív időtöltést. A lakásban tartott kutyánál nélkülözhetetlen, hogy minden nap levidd egy kicsit a szabadba, azonban a kertben lakó társaiknak sem elegendő, ha csak a kerítésen belül tengetik a napjaikat.

 

Kapd fel a túracipőd, csatold fel a pórázt, és irány a természet! Sétáljatok egy nagyot a közeli erdőben, keressétek fel a népszerű kirándulóhelyeket. Egy ilyen aktív nap mindkettőtöknek jót tesz majd, és a kapcsolatotokat is erősíti.

 

Egészséges étrend

 

Nem, ez véletlenül sem azt jelenti, hogy ezentúl dupla adagot vásárolj a kedvenc “fitness” termékeidből, hogy a kutyusnak is jusson! A helyes táplálkozás számára nem a házi kosztot, hanem a minőségi kutyaeledelt jelenti.

 

Az n&d tápok kizárólag természetes összetevőkből készültek, nem tartalmaznak glutént és gabonát, viszont vitaminokat, ásványi anyagokat és állati eredetű fehérjéket igen. Ráadásul olyan ínycsiklandó ízekben kaphatóak, mint a csirke és gránátalma, bárány és áfonya, hal és narancs vagy vaddisznó és sütőtök. Rendeld meg őket a Kutyakajas.hu Webáruházból, és tégy egy próbát, melyik lesz kutyád kedvence!

 

Szeretet és törődés

 

A kutyák társas lények, ezért számukra létfontosságú a fajtársaik vagy az emberek állandó közelsége. Egy olyan eb nem lehet boldog, akit rövid láncra kötve tartanak az udvar hátsó sarkában, és a napi etetésen kívül nem is látja gazdáját.

 

Ezek a csodálatos állatok rengeteg szeretettel és életük végéig tartó hűséggel képesek meghálálni a törődést. Ne gondolj nagy dolgokra, sokszor egy simogatás, egy hasvakarás vagy néhány kedves szó is elegendő ahhoz, hogy a kutyus boldogságfaktora az egekbe szökjön.

 

Ha eleged foglalkozol kedvenceddel, ő határtalan rajongással, tisztelettel és odaadással fog viseltetni irántad, és feltétel nélkül bízni fog benned. A gazdi megnyugtató hangja még akkor is segít, amikor egy olyan félelmetes helyen kell lennie, mint például az állatorvos rendelője.

 

A legtöbb kutyás mindezeket pontosan tudja, ezért már el sem tudják képzelni az életüket négylábú társ nélkül.

 

(x)

További híreink
Középpontban az okosotthon
A smarthome, azaz az okosotthon lesz a XVII. Pollack Expo fókuszában amit április 18. és 19.között rendeznek meg Pécsen az Expo Centerben.
2024-04-16 21:09:37, Hírek, Színes Bővebben
A mosogatógépek innovatív fejlődésen mentek át
Manapság már szinte minden egyes feladatnak, ami fellelhető a háztartásban, annak elérhető a gépesített megoldása vagy a más módon egyszerűbbé tett változata. Ezeket azér...
2024-04-16 14:26:28, Hírek, Színes Bővebben
Nemzetközi díjra jelölték Bacskó Tündét
Az Országos Színház Találkozón is látható lesz a Csirkefej, az egyik szereplő, Bacskó Tünde pedig az egyik jelöltje az Elle Awards Az év színésznője díjára.
2024-04-13 22:04:57, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Manapság nincs olyan ember, akit ne érintene a stressz valamilyen szinten, abban viszont nagy különbségek mu...
Bővebben >>