Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Ferenc napja van.
Hat falu kapott városi éjszakai buszjáratot
2022-07-26 10:10:49
Hat falu kapott városi éjszakai buszjáratot

Hat falu kapott városi éjszakai buszjáratot

A Moszkva térről, szombatra, vasárnapra és ünnepnapra virradó éjjel: 048-kor és 2.48-kor indul 922B jelzéssel éjszakai autóbusz Budakeszin át Pátyra, Telkire, Budajenőre, Perbálra, Tökre és Zsámbékra. A viteldíj egy BKK vonaljegy vagyis 350 forint, a járművezetőnél váltva 450 forint, amely a vonal teljes hosszán érvényes, akinek van Budapest-bérlete, annak csak 250 forintos kiegészítő jegyet kell váltani.

 

A 922-es Budakeszire továbbra is közlekedik a két járat összehangoltan közlekedik. Aki például éjjel szeretne, mondjuk Budajenőről a fővárosba eljutni, annak sincs gondja, mert a példánál maradva, Budajenő, Petőfi Sándor utcánál kb. 01.37-kor és 3.37-kor áll meg a 922B jelzésű autóbusz, amire , Zsámbék irányába Kell felszállnia, így juthat el  Budapestre. Ugyanis a busz Zsámbékon alig 4 percet áll és a rövidebb úton, Pátyon át tér vissza a kiinduló pontra. Aki mondjuk 3.37-kor kezdi meg Budajenőn az utazást, annak Zsámbékon át kell szállni egy helyközi buszra, amely szintén 4 perc múlva, 4.00-kor indul Budapestre, de már helyközi díjszabással. Az éjszaka első felében idáig is volt egy a helyközi tarifa rendszerben működő buszjárat, de most nem csak bővült a menetek száma, hanem bekapcsolódott a főváros éjszakai hálózatába is. A járatokat a MÁV-val egyesült Volánbusz tartja fenn.

 

Azonban a vonal számozása kicsit félrevezető, mert a 922B bejárja a 922-es teljes útvonalát, ezért a mostani 922-es helyett 922A-ra kellene javítani a számozást és a jóval hosszabb utat megtévő 922B jelzéséből a B-t el kellene hagyni! Legalábbis így lenne logikus.

 

Budapest környékén immár az alábbi településekre jár ki menetrend szerinti éjszakai városi busz: Budajenő, Budakalász, Budakeszi, Budaörs, Gödöllő, Gyál, Kerepes, Kistarcsa Lakihegy, Mogyoród, Nagykovácsi, Páty, Perbál, Pécel, Pomáz, Remeteszőlős, Tök, Törökbálint, Solymár, Szentendre, Szigetszentmiklós, Szilasliget. Helyközi járat, volán-díjszabással: Diósd, Érd, Érd-parkvárosba közlekedik hétvégente, éjjel.

 

Kertész Z István

 

További híreink
Schiffer Andrásnak máris sikerült belerúgnia Karikó Katalinba
Két éve nincs arra válasz, hogy liberális demokráciákban miként lehet kísérleti vakcinát előírni, emlékeztetett kritikusan az ügyvéd az ATV műsorában – idézi a mandiner.h...
2023-10-03 17:21:37, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Koncz Gábor szerint Orbán az évszázad legnagyobb politikusa s az uralkodása alatt szeretne meghalni
„Arra kérem Istent, hogy még Orbán Viktor regnálása alatt menjek el” – nyilatkozta a 85 éves színész a Mandinernek, aki most jött rá, hogy nacionalista.
2023-10-03 17:21:35, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Többdiplomás nőknek keres takarítói munkát Demszky Gábor
"Nehéz időket élünk, gyakorta kell pályát módosítanunk, hogy túléljük őket, többdiplomás asszonyok takarítást is vállalnak" – írta közösségi oldalán az egykori főpolgárme...
2023-09-25 13:38:37, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Marketing Summit Konferencián adták át az idei év Városmarketing Gyémánt Díjait.
Bővebben >>