Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Orbán napja van.
Hat lépés az ISIS ellen
2014-08-13 11:46:53
Hat lépés az ISIS ellen

Hat lépés az ISIS ellen

Jóllehet az amerikai haderő légicsapásokat hajtott végre Irakban, ez nem jelenti, hogy az Egyesült Államok újra megszállná a térséget - nyilatkozta John Kerry. Ehelyett inkább a stabilitás visszaállításában fognak segíteni. Az ENSZ azonban úgy vélekedik, hogy a világ csak nagyon lassan és nem is mindig megfelelően reagált az Iszlám Állam alakulatainak rémtetteire.
 
Bármilyen nehezen hihető is, a borzalmak fokozhatók. Augusztus 10-én 500, élve eltemetett yazidi nő és gyerek tömegsírjának a felfedezése sokkolta a világot. Eközben egy másik fotó is az újságok címóldalára került: egy terrorista 7 éves fiacskája pózol egy levágott emberfejjel Szíriában.
 
Khaled Sharrouf, a büszke apa eredetileg ausztráliai lakos, aki még egy ilyen nagy utazásra is hajlandó volt családjával, hogy az ISIS-hez csatlakozva kétes értékű hőstetteket hajtson végre Szíriában és Irakban. Persze, így azért mégiscsak kellemesebben töltheti idejét, mintha börtönbe vonult volna, hogy letöltse öt éves büntetését, amit még odahaza szabtak ki rá - micsoda véletlen - terrorista szervezetek támogatása miatt.
 
 
Ha eddig nem, most itt az ideje, hogy haladéktalanul közbeavatkozzon a világ - vélekedik az ENSZ. Bár jó kérdés, mennyi idő alatt sikerül majd átültetni a gyakorlatba, egy hat lépéses stratégiát javasolnak az ISIS (Iszlám Állam) ellen.
 
1. A NATO és a többi, együttműködésre kész ország mérjen légicsapásokat az Iszlám Államra.
2. Az Iszlám Állam vezetőit nyilvánítsák háborús bűnösnek és tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy mielőbb kézre kerítsék őket.
3. Alakítsanak ki biztonságos övezeteket az iraki és a szír kisebbségek számára.
4. Lássák el jó minőségű, korszerű fegyverekkel a kurd Peshmerga harcosait, hogy megvédhessék magukat, és a kurd tartományokba menekült kisebbségeket. (A  Daily Telegraph megrázó képsorai tanúsítják, hogyan oltalmazzák pl. a yazidokat.)
5. Leplezzék le az ISIS-t szponzoráló hálózatokat és akadályozzák meg a további tőkeinjekciók érkezését.
6. Dolgozzanak ki egy tervet, ami segítene a menekülteknek visszatérni otthonaikba.
 
Kiss Kati
További híreink
I. Konnektor Fesztivál - Kapcsolódjunk össze!
Kétnapos összművészeti, családi fesztiválnak ad otthont május végén a Pécsi Harmadik Színház.
2022-05-25 02:02:30, Hírek, Színes Bővebben
Két nap Vasarely jegyében
A Pécsi Nemzeti Színház a Pécsen született festő és szobrász, Victor Vasarely előtt két napos programsorozattal tiszteleg május 27-én és 28-án.
2022-05-24 20:19:59, Hírek, Színes Bővebben
Nyilatkozott a fideszes polgármester, aki egy 60 évvel fiatalabb lányt vett feleségül
Szabó András Kunhegyes 78 éves fideszes polgármestere feleségül vett egy nála 60 évvel fiatalabb lányt szombaton. A 18 éves lány egy négyéves kisfiú édesanyja. A polgárme...
2022-05-24 15:11:58, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Berki Krisztián egyik budapesti lakásához rendőrök és mentők érkeztek, mivel ordibálások hallatszottak ki onna...
Bővebben >>