Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Mária napja van.
Hatalmas jurta falu épül a félmilliárddal megtámogatott 2020-as Kurultajra
2020-07-16 12:36:42
Hatalmas jurta falu épül a félmilliárddal megtámogatott 2020-as Kurultajra

Hatalmas jurta falu épül a félmilliárddal megtámogatott 2020-as Kurultajra

A 2020. évi Kurultaj – Magyar Törzsi Gyűlésre felépülő jurta falu a sztyeppei lovasnomád népek és kiemelten a honfoglalás kori magyarok életébe enged bepillantást. A mostani cikkünkben szeretnénk kis betekintést nyújtani az augusztusi ünnepre felépülő jurta falu életébe, és benne lakó hagyományőrzők mindennapjaiba – írják a szervezők.

 

Ugyanakkor felhívják a figyelmet arra, hogy csak annak van módja ebben a táborban megszállni, aki jurtával érkezik vagy csatlakozik valamelyik táborlakó hagyományőrző csapathoz: „Kérjük, a három nap alatt viselkedésetekkel is legyetek méltók őseink szelleméhez. Akik komolyan veszik a hagyományőrzést, azoknak úgysem kell a figyelmét erre felhívnunk” – értesítik a leendő résztvevőket.

 

A Magyar–Turán Közhasznú Alapítvány szervezi a Kurultaj rendezvényt, amely a honlapja szerint „a magyarság és egyben egész Európa legnagyobb hagyományőrző rendezvénye". Több mint száz, Kárpát-medencei magyar hagyományőrző és civil szervezet részvételével valósul meg. Több száz lovas és több ezer gyalogos hagyományőrző (főleg ősi hun, avar és magyar viseletben, páncélzatban) vesz részt benne aktívan.

 

 

További híreink
Meddig tart, avagy a női és férfi kéj titkai (+18)
Sokan nem is feltételeznék, hogy egészen az 1970-es évekig tökéletesen normálisnak gondolták azt a tényt, hogy a nők élete a testi kéj nélkül is teljes lehet. Igen, 50 év...
2020-08-12 19:57:45, Hírek, Aktuális Bővebben
A vászonképekkel kapcsolatos elvárások
Bármilyen termékről is van szó, a megfelelő minőség és a garancia ma már mindenhol elvárt. Nincs ez másképp a vászonképek esetében sem.
2020-08-12 19:46:04, Hírek, Aktuális Bővebben
Korszerű és stabil ipari gurulóállványok a biztonság jegyében
Miben rejlik az ipari gurulóállvány hasznossága, leginkább mely munkaterületeken lehet kihasználni a fizikai adottságait, illetve mik lehetnek a jogos elvárások vele szem...
2020-08-12 19:43:30, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Még nincs két éve, hogy a magyarországi jogállamiság helyzetét feltáró Sargentini-jelentés vitája során Orbán ...
Bővebben >>