Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Hatalmas tömeg vonult Budapesten a pénteki diáktüntetésen – október 23-án folytatják
2022-10-16 17:34:16
Hatalmas tömeg vonult Budapesten a pénteki diáktüntetésen – október 23-án folytatják

Hatalmas tömeg vonult Budapesten a pénteki diáktüntetésen – október 23-án folytatják

Legutóbb október 5-én, az oktatás világnapján sztrájkoltak országszerte a pedagógusok a közoktatás problémái miatt. Azt a megmozdulást a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) szervezte.

 

A pénteki sztrájkot is ők hirdették meg még szeptember végén, majd a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) is csatlakozott hozzájuk. Az október 14-ei dátum nem véletlen, ugyanis pontosan egy évvel ezelőtt történt, hogy a PDSZ és PSZ megfogalmazta sztrájkköveteléseit a kormánynak, melyeket másnap eljuttattak Orbán Viktor miniszterelnöknek.

 

A tüntetők miatt lezárták az autók elől az Andrássy utat, a József Attila utcát és a Széchenyi István teret. Legalább 75 demonstrációt tartottak aznap országszerte, az országos sztrájknap fő eseményeként indult a tanárok, a diákok, a szülők, illetve a velük szolidaritást vállaló civilek nagy közös tüntetése 16:00 és 20:30 között a Hősök tere–Andrássy út–József Attila utca–Széchenyi István tér útvonalon.

 

A Deák téri evangélikus templom előtt tartottak rendhagyó aláírásgyűjtést a civil szervezetek, amelyen a Magyar anyák aktivistacsoport által indított petíciót lehetett aláírni. A petícióban minőségi oktatást követelnek Pintér Sándor belügyminisztertől, a kezdeményezést több színész, művész és közéleti szereplő is támogatja.

 

Délelőtt a Széll Kálmán téren is volt megmozdulás.

 

(forrás: blikk.hu)

 

 

További híreink
Neked milyen álmaid irodája?
Rengeteg olyan munkakör van, amelyet különböző méretű irodahelyiségekben kell végezni. Rutintalan irodista azt hihetné, hogy teljesen mindegy minden, a lényeg, hogy leg...
2024-04-17 10:50:40, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Mindannyiunk leghőbb vágya a fiatalos, vonzó megjelenés, és ebbe beletartozik az élénk tekintet, a jól ápolt, ...
Bővebben >>