Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Auguszta napja van.
Hatalmas utcakoncert-fesztivál készül jövő hétfőn a Blahán a hajléktalanokért
2018-11-26 17:33:58
Hatalmas utcakoncert-fesztivál készül jövő hétfőn a Blahán a hajléktalanokért

Hatalmas utcakoncert-fesztivál készül jövő hétfőn a Blahán a hajléktalanokért

A Város Mindenkié csoport és az Utcáról Lakásba Egyesület rendezésében „Come Underground! – Utcazene az utcán élőkért” címmel szervez az Amnesty International Magyarország az Emberi Jogok Világnapján rendhagyó koncertet, ahol ismert zenészek állnak ki dalaikkal a rászorulók és segítőik mellett.

 

A koncert ingyenes lesz, de támogatásokat elfogadnak, és eljuttatják azokat az Utcáról Lakásba Egyesülethez és A Város Mindenkié csoporthoz. Az esemény a Holland Királyság Nagykövetségének támogatásával valósul meg.

 

A jótékonysági eseménnyel a szervezők arra szeretnék felhívni Budapest egyik legnagyobb közlekedési csomópontján az áthaladók figyelmét, hogy „bár a hajléktalan emberek eltűntek onnan, a probléma távolról sem oldódott meg. Hiszen a szállókon továbbra is 9000 férőhely jut 30 000 rászorulóra, a hajléktalanság pedig állapot, így nem lehet bűncselekmény, de még csak szabálysértés sem”.

 

Az underground és az alternatív zene legnagyobb nevei mellett a fiatal zenekarok is képviselik magukat egy-egy számmal. A szinte napról-napra bővülő névsorból az alábbiak biztosan ott lesznek:

 

Lovasi András (Kispál és a Borz, Kiscsillag), The Devil’s Trade, Ørdøg acoustic, Csókolom, Szabó Benedek és a Galaxisok, Felső Tízezer, Bajnoq, Petruska, Mayberian Sanskülotts, Black Bartók, Németh Róbert, Másik János, Bujdosó János, Menyhárt Jenő (Európa Kiadó), Legát Tibor, Kollár-Klemencz László (Kistehén), BOGGIE, Szeder, Frenk, Muzsik és Volkova, Lázár Tesók (Esti Kornél), Leskovics Gábor (Pál Utcai Fiúk), Noémi Barkóczi, Szekeres András és Barbaro Attila (Junkies), noÁr, Szűcs Krisztián, Likó Marcell (Vad Fruttik), SONYA, Szántó Faszi Gábor (Üllői úti Fá:k), Mushu Israel (Anima Sound System, Tpsrprt) és George Jones (The Music Of George Jones), Hippikiller.

 

(forrás: szabadhir.hu)

További híreink
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben
A Momentum szerint Sulyok Tamás méltatlanná vált a köztársasági elnöki pozícióra
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnöki pozícióra, ugyanis hazudott a családjával kapcsolatban.
2024-03-22 12:57:58, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Tegyük tisztába a fogalmakat!
Ma már a legtöbb cégnek szüksége van weboldalra vagy az internetes kereskedéshez webáruházra, és ennek kapcsán kerülnek előtérbe a domain és a tárhely fogalmak, amelyekrő...
2024-03-14 17:32:38, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Persze folyamatosan azt halljuk mindenhonnan, hogy mindig ragaszkodjunk az eredetihez, ne érjük be másolattal,...
Bővebben >>