Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Béla napja van.
Hatásvadász giccset gyártott az MTVA az ócsai lakóparkról
2013-12-04 15:50:08
Hatásvadász giccset gyártott az MTVA az ócsai lakóparkról

Hatásvadász giccset gyártott az MTVA az ócsai lakóparkról

Ötrészes dokumentumfilmben propagálja a kormány az ócsai lakóparkot.

 

Az ötrészes sorozat az MTVA megrendelésére készült - hívja fel a figyelmet a Hír24. A kormány egyik legnagyobb melléfogására - a lakóparkra - milliárdok mentek el, ehhez képest a házak fele még októberben is lakatlan volt. Erre rá sem hederítve, vagy talán éppen a tények kozmetikázása miatt (kinek hiszel drágám, nekem vagy a szemednek?) született meg a propagandafilm.

 

Az MTVA és az általa megbízott Dextramedia nevű cég szerződései természetesen nem nyilvánosak, így nem lehet tudni, hogy mennyibe került az adófizetőknek a kormány hipergiccse. Az viszont tény, hogy az alkotók meg sem próbálták leplezni, hogy propagandát gyártanak. A film tele van hatásvadász mondatokkal, csöpögős zenével, "szívbe markoló" jelenetekkel.

 

"Ki ne hallott volna még az Ócsán felépült szociális lakóparkról. Ki ne látta volna az ott árválkodó házakat. Üres házak voltak csupán, ám azóta otthonná váltak. Olyan családok otthonává, akik az adósságok sűrű sötétjében egymásba kapaszkodva még fény után kutattak"

 

"A kormány otthonvédelmi akciótervének részeként épül ez az új, kis település. Nyolcvan ház várja itt, hogy új otthont nyújthasson azoknak a devizahitel csapdájában vergődő családoknak, akikre a biztos kilakoltatás vár"

 

Két idézet a filmből. Akinek ezek után még van kedve, ITT érheti el.

 

-naan-

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Aktuális Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Családi nyaralás Ausztria legnagyobb UNESCO parkjában
A gyermekes családok mind tudják, hogy gyerekkel elindulni egy nyaralásra nem leányálom. Egyrészt maga a szervezés és csomagolás is már egy kész tortúra, különösen, ha ki...
2024-04-15 15:34:58, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az aktuális lakberendezési trendekben előkelő helyet foglalnak el a különféle falpanelek, melyeket egyre többe...
Bővebben >>